Terug naar overzicht Terug

Gerrit Volkers per 1 januari a.s. algemeen-directeur


De benoeming van de 56-jarige Gerrit Volkers werd dinsdagavond tijdens een bijeenkomst voor sponsors bekend gemaakt. De inwoner van Hooghalen is momenteel nog voorzitter van de handbalvereniging E & O en is in het dagelijks leven werkzaam als commercieel directeur van Omale: een bedrijf actief in de zorgsector. Beide functies zal hij naar verwachting inleveren voor de ambiteuze baan van algemeen-directeur van het voetbalbedrijf FC Emmen. Hij ziet op korte termijn als zijn voornaamste taak het in de Jupiler League houden van de club. ,,We moeten snel handelen want het is immers al december en de transferwindow staat voor de deur. Trainer Harry Sinkgraven wil er graag drie ervaren spelers bij en dat proberen we te realiseren.” Voor dat laatste is extra geld nodig maar Volkers heeft de indruk dat de sponsors positief staan tegenover een geldinjectie.
Op de door Evert ten Napel geleide avond werd het woord gevoerd door Paul Aaldering (voorzitter raad van commissarissen van het voetbalbedrijf), wethouder Jan Kuper van de gemeente Emmen, de scheidende directeur Henk Eising en trainer Harry Sinkgraven. De uitleg van de heren was helder mede waardoor er van vuurwerk vanuit de hoek van de sponsors geen sprake was. Paul Aaldering benadrukte de moeilijke positie van de club maar wees er op dat de term ‘in zwaar weer zitten’ vooral betrekking heeft op de sportieve kant. Van financiële problemen is geen sprake, alleen is er geen geld in kas voor extra investeringen.  
Dat de club er in financieel opzicht goed voor staat kon ook wethouder Jan Kuper beamen. ,,Voor mei 2004, toen de club op sterven na dood was, stond de club om de één of twee jaar op de stoep van het gemeentehuis met de vraag om hulp. Na 2004 is dat nooit meer gebeurd. Ik heb net het jaarverslag van 2008/09 onder handen gehad plus de laatste kwartaalrapportage en dat zijn in feite gewoon ingezonden mededelingen. Alle hulde voor de huidige directie.” Kuper maakte er overigens geen heel van het zeer belangrijk te vinden dat FC Emmen blijft bestaan. ,,Het betaalde voetbal heeft een toegevoegde waarde voor deze regio.”
Henk Eising legde de ruim honderd aanwezigen vervolgens uit hoe de samenwerking met SC Heerenveen tot stand kwam en verloopt. Volgens hem is het uiterst positief. ,,Vorig seizoen kostte ons de eigen jeugdopleiding 327.000 euro en dat was voor dit jaar niet meer op te brengen. Door de samenwerking krijgen onze beste talenten nu een veel betere opleiding, de A’s en B’s spelen in de eredivise, en blijven gewoon FC Emmen speler. Wat we nu zien is dat we voor minder geld, meer toekomst krijgen.”
Trainer Harry Sinkgraven heeft een verlanglijstje waarop de wens staat om tijdens de winterstop drie ervaren spelers, in elke linie eentje, aan te kunnen trekken. Hij wil een routinier met leidinggevende capaciteiten voor de achterste lijn, een fysiek sterke middenvelder die tevens de lijnen kan uitzetten en een aanvaller met diepgang die een assist kan geven en niet geheel onbelangrijk scorend vermogen heeft. Die moeten bijvoorbeeld uit de selecties van eredivisieclubs worden gehaald die immers ook met de recessie hebben te maken en mogelijk spelers wllen verhuren. Het lijkt er op dat zijn wensen worden verhoord. Daarbij zal hij vermoedelijk hulp krijgen van oud-trainer Azing Griever die Gerrit Volkers heeft toegezegd iets voor FC Emmen te willen doen.


 

V.l.n.r: Harry Sinkgraven, Gerrit Volkers en Paul Aaldering. 

 

Wethouder Jan Kuper: ,,Het betaald voetbal in Emmen moet blijven.” 

 

Gerrit Volkers, Harry Sinkgraven en Henk Eising heffen het glas (Fot’s Boudewijn Benting).