Business partners
Hoofd sponsor

eSports FC Emmen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via Instagram: @eSportsFCEmmen

eDivisie

Luuk Jans is de eerste eSporter van FC Emmen. De 26-jarige Groninger neemt namens FC Emmen deel aan het derde seizoen van de eDivisie. Binnen de eDivisie strijden eSporters van alle achttien eredivisieclubs virtueel om het kampioenschap van FIFA 19. De eDivisie is eigenlijk hetzelfde als de eredivisie, maar dan op de spelcomputer. De competitie is inmiddels zo groot dat het één van de grootste competitie is geworden op het gebied van gaming.

De eDivisie wordt uitgezonden op Fox Sports. Verder kunnen alle wedstrijden teruggekeken worden via het eDivisie kanaal op Youtube.

Luuk Jans

“Ik ben Luuk Jans, 27 jaar en woon in Groningen. Sinds juli 2017 ben ik eSporter van FC Emmen. Dit ben ik geworden door een toernooi te winnen bij FC Emmen, hier deden ongeveer 300 deelnemers aan mee. Tijdens de voorronde wist ik alles te winnen. Op de finaledag won ik de spannende finale na strafschoppen.

Sinds het moment dat ik eSporter ben, heb ik mij met name bezig gehouden met het spelen tegen fans, oefenwedstrijden spelen tegen andere eSporters en het bijhouden van social media.”

Het doel van Luuk was om in zijn debuutjaar mee te kunnen komen met het niveau van de eDivisie. Voordat aan hij aan de eDivisie begon sprak hij met vertrouwen: “Het is moeilijk in te schatten waar ik sta ten opzichte van de andere eSporters, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

FC Emmen TV

Partners eSports FC Emmen

 

media2