eSports FC Emmen


Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via Instagram: 
@esportsFCEmmen


FC Emmen gaat niet alleen op het veld de competitie aan met andere clubs. De Drentse club is ook op digitaal niveau actief.

Nadat Luuk Jans de afgelopen twee seizoenen de esporter van FC Emmen was, bestaat het team van FC Emmen esports in het seizoen 2019/2020 uit drie esporters: de regionale esporter en aanvoerder van het team Marcel Drent en de eDivisie-spelers Julian van den Berg en Leroy Miggels.

De eDivisie is eigenlijk de eredivisie, maar dan gespeeld op de PlayStation en Xbox. Hier proberen Julian en Leroy de best mogelijke resultaten neer te zetten voor FC Emmen.

Marcel Drent

Mijn naam is Marcel Drent en ik ben 25 jaar. Ik ben opgegroeid in Drenthe en voor mijn studie naar Zwolle verhuisd. Ik ben onder andere werkzaam bij de social media van RTV Drenthe en sinds dit seizoen ook teamcaptain van het esports-team van FC Emmen.

Toen de kans zich voordeed om het nieuwe gezicht van FC Emmen esports te worden heb ik direct gesolliciteerd. Ik ben namelijk altijd enorm fan geweest van esports en bovendien ben ik een geboren Drent, waardoor ik FC Emmen altijd heb gevolgd. Content maken en bezig zijn met esports zijn twee hobby’s die ik nu mag combineren en daar kijk ik enorm naar uit.

Tijdens het eDivisieseizoen zal ik mij vooral richten op de begeleiding van beide esporters en het maken van content. Ook zal ik als ambassadeur van FC Emmen esports aanwezig zijn op wedstrijddagen en mensen vertellen over hoe mooi de esportswereld is.

Julian van den Berg

Ik ben Julian van den Berg, 19 jaar oud en woon in Wassenaar. Dit seizoen speel ik samen met Leroy Miggels voor FC Emmen. Naast gamen doe ik de opleiding Mediavormgever in Leiden en voetbal ik bij mijn plaatselijke voetbalclub Blauw-Zwart.

Mijn doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in de eDivisie. Hierbij denk ik aan een plek in de knockout-fase. Door enorm sterke concurrentie zal het lastig worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken. Doordat de wedstrijden nu live worden uitgezonden op FOX Sports, is er alle mogelijkheid om ons dit seizoen te volgen. Houd verder het instagramaccount @esportsfcemmen in de gaten voor meer updates!

Leroy Miggels

Mijn naam is Leroy Miggels, ik ben 16 jaar oud en woon in Limburg. Sinds het bekend is geworden dat ik FC Emmen ga vertegenwoordigen op de Xbox tijdens de eDivisie, ben ik erg veel aan het oefenen tegen goede spelers. Ook ben ik mijn social media accounts aan het bijhouden.

Samen met Julian heb ik dit jaar als doel gesteld om een plek in de knockout-fase te bemachtigen. Ondanks mijn switch van PlayStation4 naar Xbox, ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken dit jaar. Op naar een mooi seizoen samen!


Kinderfeestje

Ben jij gek op FIFA en zou jij graag je verjaardag willen vieren in het prachtige stadion van FC Emmen? Dat is mogelijk!

Kinderfeestjes

FC Emmen TV

FC Emmen TV

Partners FC Emmen esports