Nieuws

11 formele opzeggingen verstuurd

Negen contractspelers en twee trainers hebben een formele ontslagbrief van de club ontvangen. De onzekerheid omtrent het coronavirus zorgt er helaas voor dat de club zich nu alleen aan noodzakelijke verplichtingen houdt, totdat er meer duidelijkheid is over de impact van de coronacrisis. Vandaar dat er geen opties worden gelicht.

Wouter Marinus, Jafar Arias, Henk Bos, Stefan van der Lei en Tom Hiarej hebben een aflopende verbintenis. Michaël Heylen, Lorenzo Burnet, Robbert de Vos en Desevio Payne hebben ook een aflopende verbintenis, maar op hun contracten zat nog een optie tot 1 april. Deze opties zijn dus echter niet gelicht.

FC Emmen is nog met een aantal van bovengenoemde spelers in overleg over volgend seizoen en heeft begrip gevraagd voor de vervelende situatie waar we allemaal mee te maken hebben.

Het contract van Michael de Leeuw werd automatisch verlengd bij 25 basisplaatsen dit seizoen, maar omdat we zeer tevreden zijn over zijn rol binnen en buiten het veld is zijn optie eerder gelicht dan contractueel overeengekomen. De aanvaller annex middenvelder ligt nu tot de zomer van 2021 vast. De club is nog in gesprek over een langer verblijf in Emmen.

Ook naar trainers René Grummel en Casper Goedkoop is een formele opzegging verstuurd. Beide trainers hebben een aflopend contract en deze zijn dus opgezegd vanwege de coronacrisis. Met René en Casper zijn we al in overleg over volgend seizoen maar ook hier geldt dat er meer duidelijk moet zijn over de impact van de coronacrisis.

Blessure-updates

In deze periode zonder voetbal werken de spelers van FC Emmen allemaal een individueel programma af. De spelers die nog herstellen van een blessure zitten in een begeleid traject, zodat ze weer bij de groep kunnen aansluiten wanneer er weer gevoetbald kan worden. Deze begeleiding bestaat voor iedere speler uit een-op-eensessies onder alle gestelde voorwaarden van het RIVM om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken.

Lees meer “Blessure-updates”

‘Nu klappen wij voor jullie’

Op dit moment staan we allemaal voor een gigantische uitdaging. Niet alleen de voetballers, ons eredivisievoetbal, maar de héle wereld. Om iedereen een hart onder de riem te steken hebben de achttien aanvoerders, namens de hele eredivisie, een videoboodschap opgenomen. Zodat de schijnwerpers deze keer niet op het voetbalveld schijnen, maar op de echte helden van vandaag.

Lees meer “‘Nu klappen wij voor jullie’”

Blessure-update Nick Bakker

Nick Bakker is op de weg terug. De centrale verdediger raakte op 27 september 2019 geblesseerd tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0). Eind oktober werd hij succesvol geopereerd aan zijn knie, nu is hij druk bezig met zijn revalidatie. Bekijk hieronder de korte video!