Nieuws

Ben Scholte tekent profcontract

Ben Scholte heeft een profcontract bij FC Emmen getekend. De achttienjarige aanvallende middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Hij zal komend seizoen de voorbereiding met het eerste elftal meedraaien. Na de voorbereiding zal worden gekeken of hij definitief bij de eerste selectie komt of zijn minuten zal gaan maken bij FC Emmen Onder 21.

Lees meer “Ben Scholte tekent profcontract”

Kinderen kunnen blijven sporten dankzij Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe!

Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan helpen!
Het zijn nog altijd vreemde tijden als gevolg van het corona virus. Gelukkig kunnen kinderen tot en met 12 jaar weer zonder beperkingen genieten van sport. Ook voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is sporten weer mogelijk, maar nog wel op minstens 1,5 meter afstand van elkaar.

Als door het corona virus of een andere oorzaak het geld ontbreekt waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Als de aanvraag nu gedaan wordt, kunnen kinderen en jongeren direct meedoen of blijven meedoen.

Aanmelden
Een kind of een jongere aanmelden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan via https://kindsupportdrenthe.nl/

Vragen
Vragen kunnen bij voorkeur gesteld worden via e-mail (gerda.drenthe@jeugdfondssportencultuur.nl) of op dinsdag- en donderdagochtend van 9 tot 12 uur via de telefoon (085 086 28 66).

Arias tekent contract bij VVV

Op 29 maart publiceerden wij al dat negen contractspelers en twee trainers een formele ontslagbrief van de club hadden ontvangen. De onzekerheid omtrent het coronavirus zorgt er helaas voor dat de club zich nu alleen aan noodzakelijke verplichtingen houdt, totdat er meer duidelijkheid is over de impact van de coronacrisis. Vandaar dat er geen opties worden gelicht.

Een van deze spelers was Jafar Arias. Jafar speelde 53 officiële wedstrijden voor FC Emmen en wist daarin vier keer te scoren, waaronder thuis tegen Ajax.

Arias heeft woensdag een contract voor één seizoen getekend bij VVV. Wij zijn blij dat Jafar al snel een nieuwe club heeft gevonden en wensen hem dan ook veel succes.

Supportersvereniging Rood-Wit bezorgt Peña en Araujo prachtige middag

Sergio Peña en Miguel Araujo kunnen hun geluk niet op, dankzij supportersvereniging Rood-Wit. De Peruanen werden zondag verrast met een diner op het veld van De Oude Meerdijk en de zangkunsten van William Janz.

Als klap op de vuurpijl werd er een videogesprek met hun gezinnen in Peru georganiseerd.

Voor Sergio en Miguel was het een mooie middag. Hun dank aan de supportersvereniging is enorm.

Lees meer “Supportersvereniging Rood-Wit bezorgt Peña en Araujo prachtige middag”

Dennis Telgenkamp nog een seizoen bij FC Emmen

Dennis Telgenkamp staat ook komend seizoen bij FC Emmen onder contract. Zijn contract liep deze zomer af maar omdat zowel club als speler het contract niet hebben opgezegd, wordt het dienstverband met een jaar verlengd onder dezelfde voorwaarden.

Dennis was vaste doelman in het seizoen 2017-2018, het seizoen dat eindigde met promotie naar de eredivisie. Op het hoogste niveau werd Kjell Scherpen eerste keeper, maar afgelopen seizoen was het weer de beurt aan Dennis. In 26 eredivisieduels presteerde hij uitstekend en hield hij zes keer de nul. Volgend seizoen begint hij aan zijn zesde seizoen in Drenthe.

“Ik heb gekozen voor nog een jaar in Emmen omdat ik hier heel erg op mijn plek ben en omdat ik de fantastische sfeer in het stadion van afgelopen seizoen weer mee wil maken,” verklaart Dennis zijn contractverlenging.