Groundhoppers

Moi groundhopper(s)!

Wat mooi dat jullie interesse hebben om te komen groundhoppen bij de, in onze ogen, mooiste club van Nederland.

Wie zijn wij? Wij zijn Rolf Kok en Arjan Bouwmeester en wij vinden dat onze club voor groundhoppers meer is dan alleen een wedstrijdje bezoeken. Wij willen jullie écht de club laten zien, de sfeer laten proeven en meenemen in onze beleving van de vrijdagavond.

Hoe gaan we dit doen? Voor de wedstrijd zullen we verzamelen op het #HIERKOMIKWEG-plein, het plein voor het stadion. Eventueel zouden we ook bij café Melody kunnen verzamelen en samen naar het stadion wandelen.

We drinken een biertje op het plein, laten ons stadion zien (inclusief skyboxen en het museum) en afsluitend een biertje in de blokhut. Gaandeweg zullen wij meer vertellen over onze club, onze passie en wat Emmen écht inhoudt.

Hierna begeleiden we jullie naar jullie plaatsen en gaan ook wij elk ons eigen weg. Rolf op oost en Arjan op het vak van de Brigata.

Zin om dit te beleven? Neem contact met ons op via WhatsApp met Arjan Bouwmeester (+31 6 26599065) en maak het mee!

Een rood-witte groet,

Rolf en Arjan.


Groundhopper Vinny (13-08-2022)

Op zaterdag 13 augustus 2022 was groundhopper Vinny bij ons te gast tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Vinny komt uit Bournemouth, is groot fan van zijn plaatselijke FC, maar koestert daarnaast een grote liefde voor groundhoppen. Zaterdagnacht, om 2.30 uur welteverstaan, vloog Vinny vanuit Engeland naar Eindhoven, waarna hij om ongeveer 9.00 uur arriveerde in Emmen. 

Na een paar uurtjes slaap nam hij de bus naar Barger-Oosterveld om Rolf (Emmer groundhopper en co-host van podcast Kijk op de Meerdijk) te ontmoeten bij café Melody. Ter plaatse vertelde Vinny over zijn avonturen in ruim 1500 (!) voetbalstadions. De Oude Meerdijk zou zijn 31e stadion in Nederland worden, enkel FC Volendam had hij nog nooit bezocht (dit gebeurt zondag 14 augustus). 

Op de foto zien we Vinny met het roze tenue van FC Emmen dat werd uitgegeven in seizoen 2021-2022 de verlenging van het hoofdsponsorschap van EasyToys. De Drentse supporters die hem opvingen besloten Vinny dit shirt cadeau te doen, zodat hij een bijzonder aandenken had aan zijn bezoek aan Emmen. 

Zijn reactie luidde: “Ik vind het geweldig dat jullie mij zo gastvrij ontvangen als vreemde Engelsman. Dit maak ik zelden mee, waarom doen jullie dit voor een vreemde? Heel erg bedankt voor het prachtige shirt! Laten we hopen dat het een mooie wedstrijd wordt.”

De wedstrijd eindigde in een 1-1 eindstand en Vinny heeft zich nog goed vermaakt in het supportershome Dug-Out!