Organisatie


Eric van Oosterhout, Voorzitter Naoberschap United 

Natuurlijk zit ik als burgemeester van Emmen geregeld op de tribune van de plaatselijke ‘Mannschaft’. Ik ben dol op voetbal, FC Emmen speelt goed, het stadion is gezellig en ik kom er veel leuke mensen tegen.

Maar FC Emmen is meer dan voetbal. Onder de noemer ‘Naoberschap United’ probeert de club de verbinding te leggen met de samenleving. De Betaald Voetbalclub wil wat terug doen voor de samenleving. Met mij is een aantal ‘Emmenaren’ gevraagd om hieraan invulling te geven. Volledig onafhankelijk proberen wij enerzijds middelen bijeen te brengen. En anderzijds zetten wij deze middelen in voor relevante maatschappelijke doelen. Met elkaar zoeken wij naar een zo passend mogelijke bestemming.

Dat kan bijvoorbeeld zijn voor de gezondheid van de jongeren in de regio. Maar we kunnen ook wat betekenen voor mensen die niet kunnen of mogen meedoen aan de samenleving. Wij maken het voor bedrijven eenvoudiger om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Door lid te worden van Naoberschap United wordt voor bedrijven eenvoudig de mogelijkheid geboden om wat te betekenen in de samenleving.

EricvOosterhout

Wij hopen dat Naoberschap United uitgroeit tot een begrip in de regio. FC Emmen en Naoberschap United: betekenisvol in de regio Zuidoost-Drenthe.


Misie

FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub en wil zich met het plan Naoberschap United meer dan ooit profileren als een vereniging die een bijzondere plek inneemt in het verenigingslandschap. Het wil veranderen van een gewone profvoetbalclub naar een profvoetbalclubplus.

Het wil de mogelijkheden benutten van een lokale, professionele voetbalorganisatie en de grote impact van het voetbal gebruiken om aandacht te geven aan MVO-projecten. Projecten, waar je je medemens mee helpt. Waarmee je eenzame mensen laat glimlachen. Projecten die een arm om een schouder bieden. Projecten die getuigen van zorg en aandacht, waarmee je deelneemt aan de maatschappij door bijvoorbeeld mensen aan een baan te helpen.

Visie

Verantwoordelijkheid in een veranderende wereld.

Naoberschap United gaat die aloude waarden weer in ere herstellen en deze koppelen aan de vele mogelijkheden die FC Emmen als voetbalclub met haar achterban kan bieden. Want een voetbalclub heeft immers een groot netwerk. Profvoetballers, vrijwilligers en bestuursleden van FC Emmen moeten rolmodellen zijn én hebben een verantwoordelijkheid in een veranderde wereld, vindt FC Emmen.


HET BESTUUR

FC Emmen heeft in maart 2018 de Stichting Naoberschap United opgericht. De stichting is gelieerd aan de club, maar heeft een eigen stichtingsbestuur.


Eric van Oosterhout,
Voorzitter
Henk Eising,
Vicevoorzitter
Willem Bierens,
Secretaris
Roy Posthuma,
Penningsmeester
Gezienus Evenhuis,
Algemeen Bestuurslid
Hans Boers,
Algemeen Bestuurslid
Maureen Nederhoed,
Algemeen Bestuurslid
Joop Brink,
Algemeen Bestuurslid

Medewerkers

Jos Schaart, Coördinator
 
Email:
jos.schaart@fcemmen.nl
Tel: 06-10627956
LinkedIn: Jos Schaart

Rick Piek, stagiair
 
Email:
rick.piek@fcemmen.nl
Tel: 06-83790140
LinkedIn: Rick Piek

Hugo de Olde, projectleider

Email:
hugo.deolde@fcemmen.nl
Tel: 06-40247757
LinkedIn: Hugo de Olde

Xander Anema, stagiair

Email:
xander.anema@fcemmen.nl
Tel: 06-11844610
LinkedIn: Xander Anema

Marcel Sulmann, projectleider

Email:
marcel.sulmann@fcemmen.nl
Tel: 06-43229314
LinkedIn: Marcel Sulmann

Tom Ravenshorst, stagiair

Email:
tom.ravenshorst@fcemmen.nl
Tel: 06-20305453
LinkedIn: Tom Ravenshorst

Silas Boer, stagiair

Email:
silas.boer@fcemmen.nl
Tel: 06-81113634
LinkedIn: Silas Boer


Naam instelling: Stichting Naoberschap United

RSIN / fiscaal nummer:858585339
Post-/vestigingsadres:Stadionplein 1, 7825 SG Emmen
Nummer KvK:    71114106

Documenten

Beleidsplan Naoberschap United

Financieel Jaarverslag 2019-2020
Gepubliceerd op 30 december 2020.