Organisatie

Natuurlijk zit ik als burgemeester van Emmen geregeld op de tribune van de plaatselijke ‘Mannschaft’. Ik ben dol op voetbal, FC Emmen speelt goed, het stadion is gezellig en ik kom er veel leuke mensen tegen.

Maar FC Emmen is meer dan voetbal. Onder de noemer ‘FC Emmen Naoberschap’ legt de club de verbinding met de samenleving. De betaald voetbalclub wil wat terug doen voor de samenleving. Met mij is een aantal ‘Drenten’ gevraagd om hieraan invulling te geven. Volledig onafhankelijk proberen wij enerzijds middelen bijeen te brengen. En anderzijds zetten wij deze middelen in voor relevante maatschappelijke doelen. Met elkaar zoeken wij naar een zo passend mogelijke bestemming. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor de gezondheid van de jongeren in de regio. Maar we kunnen ook wat betekenen voor mensen die niet kunnen of mogen meedoen aan de samenleving.

Wij maken het voor onder andere bedrijven en organisaties eenvoudiger om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Door samen te werken met FC Emmen Naoberschap wordt het voor bedrijven en organisaties eenvoudig om wat te betekenen in de samenleving.

Inmiddels is FC Emmen Naoberschap een begrip in de regio. Ook de komende jaren blijven we bouwen aan duurzame relaties en het organiseren en uitvoeren van maatschappelijke programma’s. Samen betekenisvol in de regio.

EricvOosterhout

Eric van Oosterhout, Voorzitter FC Emmen Naoberschap

Missie

FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub. Met FC Emmen Naoberschap willen we ons meer dan ooit profileren als een club die een bijzondere plek inneemt in de samenleving. We willen de mogelijkheden van een regionale, professionele voetbalorganisatie en de grote impact van voetbal gebruiken om aandacht te geven aan sociaal-maatschappelijke projecten en initiatieven. Kortom: niemand staat buitenspel!

Het wil de mogelijkheden benutten van een regionale, professionele voetbalorganisatie en de grote impact van het voetbal gebruiken om aandacht te geven aan MVO-projecten. Projecten, waar je je medemens mee helpt. Waarmee je eenzame mensen laat glimlachen. Projecten die een arm om een schouder bieden. Projecten die getuigen van zorg en aandacht, waarmee je deelneemt aan de maatschappij door bijvoorbeeld mensen aan een baan te helpen.

Visie

Verantwoordelijkheid in een veranderende wereld.

FC Emmen Naoberschap heeft die aloude waarden inmiddels in ere hersteld en deze gekoppeld aan de vele mogelijkheden die FC Emmen als voetbalclub met haar achterban kan bieden. Want een voetbalclub heeft immers een groot netwerk. Profvoetballers, medewerkers en directieleden van FC Emmen moeten rolmodellen zijn én hebben een verantwoordelijkheid in een veranderde wereld, vindt FC Emmen Naoberschap.

Bestuur

Stichting FC Emmen Naoberschap is de maatschappelijke stichting van FC Emmen. De stichting is gelieerd aan de club, maar heeft een eigen stichtingsbestuur.

Eric van Oosterhout
Voorzitter

Henk Eising
Vicevoorzitter

Willem Bierens
Secretaris

Roy Posthuma
Penningsmeester

Gezienus Evenhuis
Algemeen Bestuurslid

Hans Boers
Algemeen Bestuurslid

Maureen Nederhoed
Algemeen Bestuurslid

Joop Brink
Algemeen Bestuurslid

Annette Verhoef
Algemeen Bestuurslid

Medewerkers

Jos Schaart
Manager
 
[email protected]
06-10627956

LinkedIn: Jos Schaart

Tobias Tiel
Medewerker Communicatie en Ontwikkeling

[email protected]
06-37336885

LinkedIn: Tobias Tiel

Hugo de Olde
Projectleider

[email protected]
06-40247757

LinkedIn: Hugo de Olde

Lars Koster
Projectmedewerker

[email protected]
06-57048136

LinkedIn: Lars Koster

Marcel Sulmann
Projectleider

[email protected]
06-43229314

LinkedIn: Marcel Sulmann

Jorrit Scholing
Projectmedewerker

[email protected]
06-11182716

LinkedIn: Jorrit Scholing

Robin Poeste
Projectleider

[email protected]
06-82265326

LinkedIn: Robin Poeste


Naam instelling: Stichting FC Emmen Naoberschap

RSIN / fiscaal nummer:858585339
Post-/vestigingsadres:Stadionplein 1, 7825 SG Emmen
Nummer KvK:    71114106