Organisatie


Eric van Oosterhout, Voorzitter FC Emmen Naoberschap

Natuurlijk zit ik als burgemeester van Emmen geregeld op de tribune van de plaatselijke ‘Mannschaft’. Ik ben dol op voetbal, FC Emmen speelt goed, het stadion is gezellig en ik kom er veel leuke mensen tegen.

Maar FC Emmen is meer dan voetbal. Onder de noemer ‘FC Emmen Naoberschap’ probeert de club de verbinding te leggen met de samenleving. De Betaald Voetbalclub wil wat terug doen voor de samenleving. Met mij is een aantal ‘Emmenaren’ gevraagd om hieraan invulling te geven. Volledig onafhankelijk proberen wij enerzijds middelen bijeen te brengen. En anderzijds zetten wij deze middelen in voor relevante maatschappelijke doelen. Met elkaar zoeken wij naar een zo passend mogelijke bestemming.

Dat kan bijvoorbeeld zijn voor de gezondheid van de jongeren in de regio. Maar we kunnen ook wat betekenen voor mensen die niet kunnen of mogen meedoen aan de samenleving. Wij maken het voor bedrijven eenvoudiger om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Door lid te worden van FC Emmen Naoberschap wordt voor bedrijven eenvoudig de mogelijkheid geboden om wat te betekenen in de samenleving.

EricvOosterhout

Inmiddels is FC Emmen Naoberschap uitgegroeid tot een begrip in de regio. FC Emmen Naoberschap: betekenisvol in de regio Zuidoost-Drenthe.


Missie

FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub en wil zich met het FC Emmen Naoberschap meer dan ooit profileren als een vereniging die een bijzondere plek inneemt in het verenigingslandschap. Het wil veranderen van een gewone profvoetbalclub naar een profvoetbalclubplus.

Het wil de mogelijkheden benutten van een regionale, professionele voetbalorganisatie en de grote impact van het voetbal gebruiken om aandacht te geven aan MVO-projecten. Projecten, waar je je medemens mee helpt. Waarmee je eenzame mensen laat glimlachen. Projecten die een arm om een schouder bieden. Projecten die getuigen van zorg en aandacht, waarmee je deelneemt aan de maatschappij door bijvoorbeeld mensen aan een baan te helpen.

Visie

Verantwoordelijkheid in een veranderende wereld.

FC Emmen Naoberschap gaat die aloude waarden weer in ere herstellen en deze koppelen aan de vele mogelijkheden die FC Emmen als voetbalclub met haar achterban kan bieden. Want een voetbalclub heeft immers een groot netwerk. Profvoetballers, vrijwilligers en bestuursleden van FC Emmen moeten rolmodellen zijn én hebben een verantwoordelijkheid in een veranderde wereld, vindt FC Emmen.


Stichting FC Emmen Naoberschap is de maatschappelijke stichting van FC Emmen. De stichting is gelieerd aan de club, maar heeft een eigen stichtingsbestuur.


Eric van Oosterhout,
Voorzitter
Henk Eising,
Vicevoorzitter
Willem Bierens,
Secretaris
Roy Posthuma,
Penningsmeester
Gezienus Evenhuis,
Algemeen Bestuurslid
Hans Boers,
Algemeen Bestuurslid
Maureen Nederhoed,
Algemeen Bestuurslid
Joop Brink,
Algemeen Bestuurslid

Medewerkers

Jos Schaart
Manager
 
[email protected]
06-10627956

LinkedIn: Jos Schaart

Tobias Tiel
Communicatiemedewerker

[email protected]
06-37336885

LinkedIn: Tobias Tiel

Hugo de Olde
Projectleider

[email protected]
06-40247757

LinkedIn: Hugo de Olde

Lars Koster
Maatschappelijk voetbaltrainer

[email protected]
06-57048136

LinkedIn: Lars Koster

Marcel Sulmann
Projectleider

[email protected]
06-43229314

LinkedIn: Marcel Sulmann

Robin Poeste
Projectleider

[email protected]
06-82265326

LinkedIn: Robin Poeste


Naam instelling: Stichting FC Emmen Naoberschap

RSIN / fiscaal nummer:858585339
Post-/vestigingsadres:Stadionplein 1, 7825 SG Emmen
Nummer KvK:    71114106

Documenten

Beleidsplan FC Emmen Naoberschap

Financieel jaarverslag 2021-2022

Gepubliceerd op 30 december 2022.