Beloften stunten tegen koploper PSV

PSV, dat aantrad met onder andere Simons, Koevermans en Marcellis, kende een bliksemstart. De goede opening leverde de thuisclub al na vijf minuten een voorsprong op toen Simons uit een scrimmage de bal achter doelman Martin Lejsal wist te werken. De thuisclub bleef ook na de 1-0 de betere ploeg. PSV controleerde de eerste helft, kreeg ook enkele kansjes, maar de achterhoede van de gasten gaf geen krimp. Heerenveen/Emmen kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en dat leverde een uitstekende tweede helft op. Een overtreding op de goed ingevallen Narsingh leverde Heerenveen/Emmen een strafschop op. De elfmetertrap werd onberispelijk benut door Milan Kopic, 1-1.

In de 72ste minuut werd het zelfs 1-2. Een afgeslagen hoekschop werd door Hassan Bai Kamara opnieuw ingebracht. Bij de eerste paal zette Samir Fazli slim een blok waarna het voor Pavel Wojchiechowski een koud kunstje was om van dichtbij de 1-2 tegen de touwen te werken. In de hectische slotfase kreeg Heerenveen/Emmen nog enkele goede mogelijkheden, maar die leverden geen treffer op. PSV kwam nog bijna op gelijke hoogte, maar Johnny de Vries wist op de doellijn een treffer te voorkomen. ,,Een mooie overwinning en op basis van de tweede helft niet onverdiend’’, vond trainer Johnny Jansen.Dankzij de zege in Eindhoven klimt Heerenveen/Emmen naar de achtste plaats op de ranglijst. Koploper PSV liet dure punten liggen en moet nu de koppositie delen met Sparta Rotterdam. PSV verzuimde te profiteren van het puntverlies dat de Rotterdammers maandag leden tegen FC Groningen (0-0). Heerenveen/Emmen staat zeven punten achter op PSV en Sparta Rotterdam, maar heeft nog een inhaalduel te gaan.

Jong SC  Heerenveen/FC Emmen Lejsal, Schijf, Kopic, Djuric, Kamara, De Vries, Wojchiechowski, Stolte (80. Bakker), Henrique (60. Anholt), Fazli, Ingelsten (46. Narsingh).