Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt FC Volendam


Met FC Volendam komt de tweede degradant uit de eredivisie op bezoek maar terwijl De Graafschap het goed doet blijft FC Volendam ver beneden de verwachtingen. De door Edward Sturing gecoachte ploeg staat momenteel zelfs op de veertiende plek en je hoort de kritische Volendammer supporters bijna in Emmen mopperen. Afgelopen maandag werd thuis met 1-0 van De Graafschap verloren en dat was al de zesde achtereenvolgende wedstrijd zonder overwinning. In deze reeks werd vier keer verloren en twee maal gelijk gespeeld.
FC Emmen moet het de laatste tijd vooral van thuiswedstrijden hebben. Van de laatste vijf op de Meerdijk werd er slechts eentje, tegen De Graafschap, verloren waar tegenover drie overwinningen en een gelijkspel stonden. Het thuispubliek had dus weinig reden om te klagen. Maar trainer Harry Sinkgraven kampt met personele problemen. Kunnen de beste elf spelers worden opgesteld is het best een aardig elftal maar moeten er spelers worden vervangen daalt de kwaliteit behoorlijk. Zo is nu Sjors Paridaans met een tegen BV Veendam opgelopen hersenschudding absent. Op zijn positie komt Guus de Vries te staan terwijl Tim Siekman de positie van Guus de Vries waarneemt. Arjen Bergsma en Kevin Görtz keren terug in de basis. Niet beschikbaar zijn verder Erik van der Ven, Wesley Wakker (hij wordt de komende week aan een knie geopereerd) en Pedro Beda. Laatstgenoemde maakt een weinig gemotiveerde indruk en zal ook niet ook de reservebank plaatsnemen.
Bij FC Volendam staat sinds drie weken de 22-jarige Robbin Ruiter in plaats van Theo Zwarthoed onder de lat en doet het daar prima. Dominique van Dijk moet nog een schorsing uit zitten terwijl Melvin Platje terug keert van een schorsing.