FC Emmen C1 hervat competitie met nederlaag

FC Utrecht C1-FC Emmen C1 5-1
De Emmenaren hebben de punten hard nodig om uit de buurt van de onderste plaatsen te blijven, maar dat was aan het spel niet af te lezen. Vooral in de tweede helft gaf de Emmer C-jeugd een teleurstellende partij ten beste. ,,Het was niet nodig”, aldus een teleurgestelde trainer Rick Slor. ,,De eerste helft ging het nog maar daarna hebben we ons de kaas van het brood laten eten. Ik miste een brok onverzettelijkheid waarvan wij het toch moeten hebben.” FC Utrecht nam al in de derde minuut de leiding maar tot aan de rust kon FC Emmen het aardig bijbenen en kwam via Kjelt Engbers zelfs op gelijke hoogte. Na de pauze werden de Emmenaren regelmatig met een doelpunt om de oren geslagen tot de 5-1 eindstand was bereikt. Ook het benutten van alle wisselmogelijkheden kon de ploeg niet meer in het goede spoor brengen.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Hemme, Mol (De Graaf), Roosken, Seubers (Gierveld), Bos (Kallenkoot), Oosting, Van der Heide, Engbers (Gerdes), Berends (Hindriks).

Emmen A1-FC Emmen A1 0-0
,,Het was van onze kant geen beste wedstrijd”, vond trainer Claus Boekweg. ,,We waren erg onrustig aan de bal, weinig goede combinaties en veel balverlies. We hebben weinig afgedwongen en hadden ook nog kunnen verliezen.”
FC Emmen A1: Schrik; Graver (46. Ndayisaba), Baas (46. Baardink), Veenvliet (46. Bangura), Boekholt, Yuksel (46. Padding), Gall, Wolters, Berens, Kikkert.

Helpman D1-FC Emmen D2 5-2 (oefenwedstrijd)
Na een teleurstellend toernooi bij KZC gevolgd door een goede oefenwedstrijd tegen hoofdklasser De Held uit Hoogkerk (3-3) stond nu de oefenwedstrijd tegen koploper Helpman D1 uit de noordelijke hoofdklasse op het programma. Op kunstgras speelde FC Emmen D2 ondanks 5-2 verlies een redelijk tot goede wedstrijd. FC Emmen speelde een goede eerste helft met een hoofdrol voor Leon Draisma. Helpman beschikte echter over een goede beweeglijke en snelle spits. Uit een dieptepass kon hij goed doorgaan en Roan Gierveld op snelheid kloppen om vervolgens de 1-0 aan te tekenen. Een foutje van keeper Mark Pomper resulteerde in de 2-0 en uit een corner kon een speler van Helpman ongehinderd de 3-0 inkoppen. Vanaf dat moment begon FC Emmen te voetballen en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Helpman. Joey Roefs was in die fase succesvol en tekende de 3-1 aan. Na de rust met drie wissels begon FC Emmen goed. De 3-2 hing in de lucht maar het was weer de spits van Helpman die uit een snelle uitval de 4-1 mocht inschieten. Een goed ingevallen Rowin Schuiling kwam op rechts enkele keren goed door en uit een van deze aanvallen kon hij de 4-2 binnen schieten. Er had zeker nog meer ingezeten maar uiteindelijk bepaalde Helpman de eindstand op 5-2.