Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – ADO Den Haag


De promotie is een feit, de titel staat op onze naam en het seizoen loopt op zijn einde. Wat was het een bijzondere. Eén die we altijd zullen blijven herinneren. En het mooie is: er ligt nog één wedstrijd voor ons in het verschiet. Vrijdagavond sluiten we het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. We blikken vooruit op de laatste speelronde, samen met trainer Dick Lukkien.

Het seizoen goed afsluiten
“We hebben de afgelopen maanden heel veel geweldige momenten gekend, waar we intens van hebben genoten. Morgen willen we het seizoen goed afsluiten. Het publiek verdient een mooie wedstrijd van ons”, zegt hij. Wie denkt dat Emmen nergens meer voor speelt, heeft het volgens Lukkien fout. Integendeel zelfs: “Je moet je identiteit laten zien. We hebben het hele seizoen gewerkt volgens een vast stramien met veel inzet. Ik ontken niet dat de spanningsboog wellicht anders is dan anders, maar we moeten altijd klaar zijn om te spelen. Daar ben je profvoetballer voor.”

Waarom zou je ook anders moeten denken. Emmen treft in ADO tenslotte een geduchte tegenstander die op de vierde plek staat, al een periodetitel in de wacht sleepte en een gooi naar promotie doet via de play-offs. Lukkien: “Denken voor een ander doe ik liever niet, maar zij zullen waarschijnlijk maandag of dinsdag alweer moeten spelen. Wellicht dat ze daarom niet met hun sterkste opstelling komen, wie zal het zeggen. Je wil als trainer van ADO immers fit aan de play-offs beginnen.”

Hij vervolgt: “Zij hebben een mooi voetbalidee. Ik denk dat we meerdere keren hebben bewezen dat we tegen zulk soort ploegen heel behoorlijk uit de voeten kunnen. Zowel wij als zij willen voetballen en dan krijg je ruimte op het veld. Dan gaat het erom wie het beste is in de uitvoering.”

Goede cijfers tegen ADO Den Haag
In augustus waren wij dat in ieder geval, toen we in Den Haag met 1-2 wonnen door twee doelpunten van Jeredy Hilterman. Bovendien ligt ADO ons sowieso redelijk goed als tegenstander. In de laatste zes onderlinge ontmoetingen wisten we namelijk viermaal te winnen. Twee keer eindigde het in een gelijkspel. Klik hier voor meer historische feitjes!

Lukkien heeft zijn selectie op Mart Lieder en Ole Romeny na nagenoeg fit, al is het meedoen van Joël van Kaam nog een vraagteken. Hij was er donderdagochtend op de training niet bij wegens ziekte.

Spelers in het EasyToys-roze
Morgen spelen we overigens niet in het vertrouwde rood-wit, maar in het EasyToys-roze. Lukkien met een knipoog: “Toen ik hier een contract tekende, had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat we ooit in het roze zouden gaan spelen. Maar de reden waarom we dat doen, is natuurlijk van groot belang.” De gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts worden geveild via MatchWornShirt.com. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan Dance4Life, de liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor een veilig en plezierig seksleven van jongeren. Het geld wordt door het goede doel ingezet om nog meer jongeren te bereiken met zijn seksuele voorlichtingsprogramma. De veiling wordt vrijdagavond in het stadion geopend en duurt tot zaterdag 14 mei.

Feestwedstrijd met mogelijk vierde periodetitel
Het wordt in ieder geval een feest op De Oude Meerdijk. Na de wedstrijd maken de spelers een uitgebreide ereronde met alle prijzen van dit seizoen; het kampioenschap, de promotie, de derde periode, de allerlaatste wedstrijd van het seizoen én de individuele prijzen van Michael Brouwer, Rui Mendes en Dick Lukkien. Mogelijk komt daar nog de vierde periode bij, daarvoor hebben we aan een gelijkspel genoeg!

Dat doen we in een uitverkocht stadion, vol met onze supporters. Lukkien: “Ik wil iedereen bedanken voor alle steun die ze ook het afgelopen seizoen weer hebben gegeven, met sfeeracties binnen én buiten het stadion. De huldigingen waren bovendien top. Ik ben heel blij met wat de supporters ons geven en bieden. Morgen zullen ze dat nog één keer doen. Ik roep uiteraard iedereen op om weer voor een geweldige sfeer te zorgen.”

FC Emmen – ADO Den Haag
Vrijdag 6 mei 2022, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van der Eijk