Terug naar overzicht Terug

FC Emmen benoemt Raad van Commissarissen


Het bestuur van FC Emmen heeft een Raad van Commissarissen (RvC) benoemd en geïnstalleerd. Conform onze statuten heeft de RvC de taak om toezicht te houden op impactvolle keuzes voor de lange termijn van onze club, zoals de naam, de clubkleuren en het logo, de locatie waar gespeeld wordt en de jeugdopleiding. Dit betekent dat FC Emmen niet zomaar de jeugdopleiding kan samenvoegen met een andere club of verhuizen naar een andere plek.

Hoewel de RvC haar toezichthoudende rol op afstand van de dagelijkse operatie zal vervullen, kan zij met de aanwezige kennis en kunde de club met advies bijstaan in de grootste uitdaging en meest belangrijke levensader voor de komende decennia; het nieuw te ontwikkelen stadion.

De RvC bestaat uit 3 personen, die hun taak uit clubliefde onbezoldigd zullen uitoefenen.

Claudia Bokel
Claudia Bokel (48) heeft haar roots in Ter Apel en is tegenwoordig woonachtig in Bemmel. In de laatste uitgave van Sportief & Zakelijk werd het voorwoord door Claudia geschreven. Claudia beschikt over een Nederlands en Duits paspoort en heeft als Duitse schermster aan drie Olympische Spelen meegedaan en behaalde in 2004 de zilveren medaille. Daarvoor was ze in 2001 al wereldkampioen geworden daarna in 2006 nog Europees kampioen.

Na haar actieve carrière als professioneel schermster heeft ze zitting gehad in het Internationaal Olympisch Comité. Haar gehele cv is te vinden op de website van Nederlandse Sportraad waar ze vaste adviseur is van de raad.

Jan Zwiers
Jan Zwiers (55) is woonachtig in Aalden en tegenwoordig wethouder van de Gemeente Hoogeveen. Jan maakte als wethouder van de Gemeente Coevorden de overstap naar FC Emmen. Wat we toen nog niet wisten was dat de wereld in de greep van corona zou terechtkomen. Na zijn aantreden als algemeen directeur op 1 maart 2019 werd de competitie namelijk een week later stilgelegd. Mede door de enorme schade en onzekerheid die corona met zich meebracht voor de club, heeft Jan in oktober van datzelfde jaar gekozen voor het wethouderschap in Hoogeveen.

Cees Bijl
Cees Bijl (66) is voorzitter van de RvC en woonachtig in Emmen. Hij behoeft eigenlijk geen verdere introductie. We kennen Cees voornamelijk van de tijd dat hij burgemeester van gemeente Emmen was en daarna als gedeputeerde van de provincie Drenthe. Tegenwoordig is Cees waarnemend burgemeester van Midden-Drenthe.

Wij hebben er als bestuur alle vertrouwen in dat ze een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van onze club!

Met vriendelijke groet,

Ronald Lubbers en Herman Harms namens Stichting FC Emmen