Winst op ADO bij afsluiting historisch seizoen

In een wedstrijd waarin het vooral na rust een groot feest was, hebben we dit historische seizoen afgesloten met een 3-0 overwinning op ADO Den Haag. Dat deden we niet in het vertrouwde rood-wit, maar in het roze vanwege de verlenging van het hoofdsponsorschap van EasyToys. De wedstrijdshirts worden nu geveild via MatchWornShirt.com.

De Emmenaren betraden het veld terwijl de Hagenezen een geel-groene erehaag vormden. Daarna kon de wedstrijd beginnen, maar in de openingsfase ontstond er weinig gevaar voor beide doelen. Namens de thuisploeg nam Jasin Assehnoun het Haagse doel onder vuur uit een vrije trap, Xander Severina deed namens de bezoekers wat terug. Hij dook op aan de linkerkant en schoot laag richting de verre hoek, maar Michael Brouwer liet zien waarom hij voorafgaand aan de wedstrijd de prijs voor Beste Keeper van de 4e periode in ontvangst mocht nemen.

Het duurde een kwartier voordat beide ploegen weer aan de poort rammelden. Azzeddine Toufiqui zette Rui Mendes met een leep balletje over de verdediging alleen voor doelman Alessandro Damen, maar de Duitse Portugees vond het zijnet. Aan de andere kant bracht Brouwer redding op een gevaarlijke inzet van Amar Catić. Zo bleef het in de eerste helft van de laatste wedstrijd van het seizoen 0-0.

Flitsende start na rust
De tweede helft ging juist enorm flitsend van start met drie grote kansen binnen vijf minuten. Eerst speelde Oussama El Azzouzi zijn teamgenoot Mendes aan in de zestien, die draaide weg en schoot, maar vond de handen van Damen. Vervolgens schoot de ingevallen Metehan Güçlü op aangeven van zijn mede-invaller Ben Scholte net naast. Een minuutje later was het weer Mendes die één op één met de keeper het geluk niet aan zijn zijde had.

De openingstreffer kon niet lang uitblijven en dat deed die dan ook niet. Lorenzo Burnet ontving de bal aan de linkerkant van Miguel Araujo, dribbelde richting het Haagse doel en rondde schitterend af door de bal over de keeper heen te wippen: 1-0.

En daar bleef het niet bij. Het bleek dat driemaal scheepsrecht was voor Mendes, want op aangeven van Toufiqui schoot onze topscorer zijn vijftiende treffer van de competitie en dus de 2-0 tegen de touwen.

Het Haagse verzet leek gebroken en de ploeg van Dick Lukkien bleef op jacht naar doelpunten. Na een mooie aanval met korte combinaties rond de penaltystip was Güçlü het eindstation en hij faalde oog in oog met Damen niet: 3-0. Aangever was Scholte, die veelvuldig gevaar stichtte met slimme steekpassjes.

Het volgende lichtpuntje was een wissel. Aanvoerder Jeroen Veldmate verliet onder luid applaus het veld en werd vervangen door Peet Bijen. De verdediger maakte zo zijn rentree na negentien maanden blessureleed.

In de slotfase waren de Drenten nog dichtbij de 4-0. Mendes brak door aan de rechterkant en legde de bal terug op Scholte, maar de geboren Ter Apeler raakte de bal niet lekker. Zo bleef het bij 3-0 toen scheidsrechter Sander van der Eijk het laatste fluitsignaal liet horen.

Met de overwinning sluiten we dit seizoen op een mooie manier af én pakken we de vierde periode. Die uitreiking vond na het laatste fluitsignaal plaats op het veld.

Wat vooral bijblijft na deze en de andere wedstrijden is de geweldige sfeer, zowel uit als thuis. Supporters, ontzettend bedankt en op naar de eredivisie!

FC Emmen – ADO Den Haag: 3-0
55. Burnet 1-0
66. Mendes 2-0
72. Güçlü 3-0

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate (74. Bijen), Burnet; Vlak (46. Bernadou), El Azzouzi; Mendes, Toufiqui (67. Van Ooijen), Assehnoun (46. Scholte); Kharchouch (46. Güçlü).

ADO Den Haag: Damen; Rodríguez, Asante, Mulder, Owusu (84. Van Breemen); Puclin (46. Dicke), Komljenovic; Catić (74. Beke), Bourard, Severina; Shahaj (46. Struick).