Zwarte zaterdag voor Emmer jeugdvoetbal

Een dramatisch weekeinde voor het Emmer voetbal. Niet alleen verloor de hoofdmacht tamelijk kansloos van FC Den Bosch, ook alle jeugdteams moesten nederlagen incasseren. Slechts C2 ontsprong de dans omdat het een vrije zaterdag had. Het schrijnendste was ongetwijfeld de 8-0 nederlaag van Emmen B1 bij PSV B1.

Vitesse A1-Emmen A1 2-0
Emmen kwam kwaliteit te kort ten opzichte van Vitesse maar wie weet hoe het was afgelopen indien Mark Wever en Daniel Manning in de eerste elf minuten beter bij de les waren geweest. Beiden gingen na goed voorbereidend werk voor eigen glorie in plaats van af te spelen waardoor twee kansen verloren gingen. De Arnhemmers kregen na een minuut of twintig de overhand en drukten dat kort voor de rust in de 1-0 uit. In de tweede helft kreeg Emmen-doelman Sander Danes alle gelegenheid om uit te blinken en greep die kans met beide handen aan. Tien minuten voor het einde moest ook hij evenwel capituleren toen de thuisclub een foutje op het Emmer middenveld genadeloos afstrafte.

PSV B1-Emmen B1 8-0
Het zag in de eerste twintig minuten niet naar uit dat het een afgang voor de Emmenaren zou worden. PSV was wel beter maar Emmen bood redelijk partij. Een benutte vrije trap in de 21ste minuut was echter het breekpunt in de wedstrijd. Emmen zakte volledig in elkaar en stond bij rust met 4-0 achter. De tweede helft ging aanvankelijk ook weer redelijk maar toen de Eindhovenaren er 5-0 van hadden gemaakt was er geen houden meer aan. Trainer Tinus Doek probeerde met wissels het tij te keren maar de teller liep desondanks op naar een ontluisterende 8-0.

Noordscheschut B1-Emmen B2 4-2
Emmen speelde in de eerste helft met te weinig overtuiging. Noordscheschut maakte daarvan goed gebruik en kwam door snel het middenveld te overbruggen op een 2-0 voorsprong. Lascal Boer scoorde voor Emmen tegen middels een goed genomen vrije trap. Vrij snel na de pauze stond het 3-1 maar toch speelde B2 beter dan voor de rust. Noordscheschut werd onder druk gezet en in de 67ste minuut werd het 3-2 door Janko Dekker. Emmen ging alles of niets spelen in een poging om op gelijke hoogte te komen tot Noordscheschut er in de laatste minuut 4-2 van maakte.

Emmen C1-FC Groningen B1 0-1
Een duel tussen twee ploegen die goed aan elkaar waren gewaagd maar waar uiteindelijk Emmen C1 aan het kortste eind trok. Het enige doelpunt werd drie minuten voor rust uit een vrije trap ineens langs doelman Lennon Ebeltjes geschoten. ,,Een vermijdbare treffer”, meende coach Rene Hake. ,,Ik wil niet zeggen dat we een overwinning hadden verdiend maar een punt was toch redelijk geweest.´´
Emmen ging goed van start en kreeg na zeven minuten al een goede kans via Doze Manuel maar die schoot voorlangs. De Groningers lieten het balbezit vaak aan Emmen over en probeerde via counters succesvol te worden. Dat laatste lukte dus alleen via de eerder gememoreerde vrije trap.
Na de rust verkreeg Emmen na het inbrengen van een extra spits een optisch overwicht maar het lukte alleen niet de spitsen ook goed in stelling te brengen. Richard Johannis en Jelmer Wieringa hadden het met wat meer geluk tot doelkansen kunnen brengen maar slaagden net niet in die opzet.

Emmen D1-Be Quick Groningen D1 1-6
Het verschil zat niet in de kwaliteit maar Emmen D1 kreeg een lesje in wedstrijdmentaliteit toegediend door de Groninger ploeg. Vooral in de tweede helft liet Emmen zich door Be Quickgewoon afbluffen. De start was nog hoopvol. Nadat Rick ten Voorde in de derde minuut de keeper al voorbij was maar voor een leeg doel miste scoorde Rick ten Voorde in de vijfde minuut de 1-0 met een kopbal uit een voorzet van Jori Bouws. Daarna was het over en sluiten wat de Emmer D-jeugd betrof.
Opstelling: Pascual Koops, Jisry Hoff (Radomar Djukic), Yannis Kazantzis, Gerben Rog (Hilan Kaddouri), Tim Pieters, Fabian Stevens, Simon Ijzerman (Maikel Arling), Robbert Mensinga (Aron Petstra), Rick ten Voorde, Gianluca Caria, Jori nBouws.