Jong Emmen pakt punt in Veendam

Haarlem

Jong Emmen is er niet in geslaagd Jong BV Veendam de drie punten afhandig te maken. Op de Langeleegte stond na negentig minuten de 1-1 eindstand op het scorebord.
De doelpunten waren schaars in Veendam hoewel er na twaalf minuten reeds een 1-1 stand was bereikt. Na de Veendammer openingsgoal in de vierde minuut maakte Marcio Junqueira in de twaalfde minuut gelijk. Daarna werd er alleen maar gescoord op het gebied van de gele kaarten. De thuisclub verzamelde er een half dozijn waar Emmer kaarten voor Kayis, Prins en Tieltjes tegenover stonden.
Emmen had wel een overwicht en kreeg ook genoeg kansen om op voorsprong te komen. Maar zowel Ron van Braam als Kevin Mooibroek hadden met hun vrije trappen pech dat doelman Egbert Darwinkel in een bloedvorm stak. Kort voor het einde had Emmen nog mazzel toen Veendam een strafschop kreeg toegewezen maar die werd tegen de paal geschoten.
Opstelling Emmen: Ditewig; Tieltjes, Tzelepis (35. Van den Driessche), Mooibroek, Snip: Kayis, Wessels, Van  Braam; Junqueira, Sloots (70. Sewuster), Prins (80. Fuhler).

Resterende uitslagen eerste div A: De Graafschap-Go Ahead Eagles 2-0, FC Groningen-Haarlem 5-1, Heracles-NEC 3-2, FC Zwolle-S/Telstar 1-0