Emmen B1 kansloos tegen SC Heerenveen

Emmen B1 heeft de tweede nederlaag in vier dagen geleden. Nadat woensdag Ajax met 4-0 te sterk was gingen de Emmenaren zaterdag met 3-0 onderuit tegen SC Heerenveen B1.

Hoewel de Friezen, met de tweelingbroers en Oranje onder 16 klanten Drost in de gelederen, over een beter team beschikten kwamen ze redelijk goedkoopaan de goals. In de 24ste en 26ste minuut van het eerste bedrijf werd het 0-2 door foutjes in de Emmer verdediging waar doelman Tom Eulink reeds in de vijfde minuut na een botsing langdurig behandeld moest worden terwijl ook Martin de Roo niet fit was. Emmen kreeg een paar halve kansjes via Jurnel Rojer en Robin Bruinsma maar kon toch niet echt een vuist maken. Na de pauze kreeg Emmen meer aandeel in het spel maar ook nu bleven de echte kansen uit. SC Heerenveen kwam wederom goedkoop aan de derde goal toen Danny Husers een inzet van Reza Ghoochannejhad langs zijn eigen doelman werkte: 0-3.

Opstelling Emmen B1; Eulink; Balsala, De Roo (30. Husers), Otten, Gcuhelaar (71. De Vries); Hindriks, Zwikker (65. Boer), Kamps; Voorintholt (57. Jaspers), Bruinsma, Rojer (41. Schreuder).

GVAV Rap. C1-Emmen C2 0-0

Anders dan de uitslag doet vermoeden behaalde C2 een verdienstelijk gelijkspel tegen de ploeg uit Groningen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met daarbij voor Emmen een dikke kans voor Jordy Beeksma, waarbij hij iets te lang twijfelde over de voortzetting. In de tweede helft was Emmen beter dan de tegenstander en mede door uitstekend spel van de debuterende D-junior Rick ten Voorde werd geprobeerd om de verdediging van de Groningers te verschalken. Het lukte echter niet en  Emmen mocht van geluk spreken toen keeper Jurjan Woude een inzet vlak voor tijd onschadelijk wist te maken. Al met al een keurig gelijkspel behaald tegen een van de titelkandidaten.

Emmen D1-Helpman D1 1-0

De uitslag was aan de magere kant toch waren de Emmenaren oppermachtig. Na schoten net over van Simon Ijzerman en Gerben Rog scoorde Gianluca Caria in de 24ste minuut via een schot van grote afstand de 1-0 en naar later bleek enige treffer. Nog voor rust kregen Jori Bouws en Wouter Beijering nog mooie kansen maar konden deze niet afwerken. Een spelbeeld dat na de rust zo bleef, evenals de stand.

Opstelling Emmen D1; Blanken; Pieters, Kazantsis (Hoff), Rog, Arling: Petstra (Hoek), Caria (Mensinga), Stevens; Beijering, Bouws, IJzerman.

PSV A1-Emmen A1 2-0, Emmen B2-Germanicus B1 0-2, GVAV C1-Emmen C2 0-0, Go Ahead C1-Emmen C1 2-2