Emmen niet vooruit te branden

De tweede wedstrijd op kunstgras voor Emmen betekende ook de tweede nederlaag van het nog prille seizoen. De eerste kennismaking met het nepgras was in Almelo waar Emmen met 4-1 verloor, vrijdagvond in Leeuwarden ging het tegen Cambuur met 3-1 de boot in. Hierdoor staat de formatie van trainer Hennie Spijkerman na vijf duels met slechts drie punten op een plaats waar het voor aanvang van de competitie in de slechtste droom niet had gedacht te kunnen staan.

,,In de eerste helft ging het aanvankelijk niet slecht. We kwamen op 1-0 en hadden ook nog een kans op 2-0. Kort voor rust tekende zich echter reeds een kentering in de wedstrijd af die zich na de pauze doorzette. De tweede helft was van onze kant dramatisch slecht. We liepen alleen maar terug richting eigen goal. Het zou gemakkelijk zijn de schuld aan Barry Reijs te geven maar het lag natuurlijk niet alleen aan onze doelman. Er sloop angst in de ploeg, ik snap niet waar dat vandaan komt. Spelers die vorig jaar een goed seizoen draaiden kunnen nu opeens maar vijftig procent geven. Het wordt echt hoogtijd dat er een paar mensen opstaan die zeggen dit kan niet langer”, aldus het commentaar van de kersverse technisch-directeur van Emmen.