Terug naar overzicht Terug

Henk Weggemans voert raad van commissarissen aan


 De betaald voetbal organisatie Emmen heeft z’n raad van commissarissen. Algemeen-directeur Johan Stuulen stelde donderdagavond het uit vijf leden bestaande college aan de verzamelde pers voor. Henk Weggemans, oud gedeputeerde van de provinciale staten, voert de raad aan die verder bestaat uit Warry Nijenbrinks (vice-voorzitter), Henk Kruize, Ronald Lubbers en George Nickels. Daarnaast heeft trainer Hennie Spijkerman tevens de funktie van technisch-directeur aanvaard.


Met Henk Weggemans heeft de kersverse raad van commissarissen een ervaren politicus in haar midden. De afgelopen april afgetreden PvdA’r was indertijd een warm pleibezorger voor de provinciale lening mede waardoor Emmen in staat werd gesteld he5t stadion te vernieuwen.

Warry Nijenbrinks is de enige Emmenaar in het gezelschap. Hij heeft jarenlang de VVD in de provinciale staten gediend en is een fervent aanhanger van plaatselijke clubs als E en O en Emmen AV en BV. Hij werkt als hoofd personele organisatie van de zorggroep Lindestede.

 Ronald Lubbers is een rasechte Schoonebeker. De 37-jarige ondernemer leidt de Lubbers Logistiek Groep. Met George Nickels vormt hij de jongere garde in de raad van commissarissen.

Henk Kruize is een opmerkelijke keuze omdat hij al twaalf jaar lang voorzitter van Germanicus is: in de amateurtijd de aartsvijand van Emmen. De 57-jarige Coevordenaar, eigenaar van Kruize Management BV, wil zich echter graag inzetten voor het betaalde voetbal in Drenthe.

George Nickels woont in Wachtum en is werkzaam bij de Adbecogroep. Hij heeft ook deel uitgemaakt van de adviesgroep die het pad heeft gebaand voor de nieuwe structuur binnen Emmen. Ook als vrijwilliger was hij betrokken bij de club Emmen.

Hennie Spijkerman gaat er vanuit dat er ooit gescheiden funktionarissen op de posten trainer en technische zaken komen maar kan hiermee voorlopig leven. Op korte termijn verwacht hij geen sensationele veranderingen vooral ook omdat er in de scouting en jeugd goed werk wordt verricht.

Naast de raad van commissarissen komt er ook nog een bestuur van de stichting maar de namen daarvan moeten nog deels worden ingevuld. De heren Weggemans en Nijenbrinks zullen daar in ieder geval deel uit van maken plus drie leden uit het bestuur van de amateurvereniging Emmen. De namen daarvan zijn nog niet bekend.