Emmen B1 komt net iets te kort tegen Ajax B1

Emmen B1 heeft het competitieduel tegen Ajax B1 met ruime cijfers (0-4) verloren. Bij het ingaan van de rust was de stand nog slechts 0-1 en leken er gezien het spelbeeld nog mogelijkheden voor de Emmenaren. Twee snelle goals na de doelwisseling haalden evenwel een streep door deze rekening.

De eerste de beste kans was voor Emmen B1 toen Bjorn Zwikker een foutieve terugspeelbal van de niet imponerende Amsterdamse defensie onderschepte maar net naast de staander mikte. Drie minuten later stond het 0-1 toen de Emmer verdediging een diepe bal verkeerd beordeelde waardoor er drie Amsterdammers richting doelman Ton Eulink konden stormen. Dat was dus tevens de ruststand.

Emmen-trainer Tinus Doek had zijn spelers voorgehouden dat er met een maximale inzet best kansen op een goed resultaat waren en dat leek ook zo. Emmen begon fel aan de tweede helft maar werd na zeven minuten toch op een 0-2 achterstand gezet nadat de Emmer verdediging een voorzet vanaf rechts miste. Drie minuten later pakte doelman Ton Eulink een voorzet goed maar liet de bal vervolgens weer los waardoor het een koud kunstje was om er 0-3 van te maken. Emmen B1 bleef strijden voor een beter resultaat en kreeg kansjes. Linkerspits Jurnel Rojer schoot recht tegen de keeper op en kort daarna mikte Jesper Voorintholt op de paal. Zes minuten voor tijd viel vervolgens wel een treffer aan de andere kant: 0-4.

Opstelling Emmen B1: Eulink; Guchelaar, Otten, De Roo, Balsala; Kamps (56. Voorintholt), Zwikker (67. Pot), Hindriks; Rojer (62. Boer), Bruinsma (63. De Almeida), Schreuder (56. Hoolsema).