Zwarte dag voor jeugdafdeling

Haarlem A1-FC Emmen A1 4-1
Na de zege op koploper De Graafschap was het verlies een zware domper. Hoofdoorzaak was het falen in verdedigend opzicht, de snelle Haarlem aanvallers konden zich via counters heerlijk uitleven. FC Emmen A1 had de handicap dat het met Sander Guchelaar, Lascal Boer en Martin de Roo drie verdedigers moest missen. Verder meldde Jeffrey Pot zich ziek af. Dat maakte het er niet gemakkelijker op terwijl bovendien Harm Hindriks er na een kwartier met een knieblessure af moest. Trainer Claus Boekweg moest omdat hij weinig verdedigers als vervangers ter beschikking had Joel de Almeida voor Hindriks in het veld brengen en zijn ploeg op diverse plaatsen omgooien.
FC Emmen kreeg vanaf de start geen grip op de Haarlemmers. Omdat op het middenveld veel balverlies werd geleden stond de organisatie zelden goed en bij rust had het 3- of 4-0 kunnen staan. In plaats daarvan een geflatteerde 2-1 stand omdat Björn Zwikker kort voor rust tot 2-1 had verkleind. Na rust probeerde FC Emmen achterin de zaak beter gesloten te houden, dat lukte een poosje maar de ploeg kon het niet vasthouden. Voorin kreeg Randy van der Weide nog wel even een kans op 2-2 maar leunde bij het schieten te ver achterover waardoor de bal over ging. Daarna profiteerde Haarlem nog twee maal van de verdedigende zwakte van FC Emmen.
FC Emmen: Ebeltjes; Hindriks (20. De Almeida), Schepers (70. Jaspers), Otten, Balsala; Husers, Zwikker, Nouri; Jesper Voorintholt, Van der Weide, Hoolsema.

FC Emmen B1-Go Ahead Eagles B1 0-2
Een verdiende nederlaag, de Deventenaren zaten feller op de bal en hadden ook iets meer kwaliteit in huis. In de eerste helft waren er weinig kansen te aanschouwen. De enige aan Emmer zijde was toen Doze Manuel in de 20e minuut na aangeven van Wesley Wakker naast kopte. Drie minuten later kende de scheidsrechter Go Ahead een strafschop toe die door Aalders werd benut. Na de pauze kwam FC Emmen iets beter voor de dag. Wesley Wakker kreeg een mogelijkheid na goed doorzetten van Bas Dost maar zijn schot draaide van de goal af. Een omhaal van Bas Dost trof ook geen doel. Toen de sterke spits Van de Wal er in de 80e minuut 0-2 van maakte was de nederlaag een feit.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; Görtz, Jelle Siekman, De Jong, Tim Siekman; Moolhuizen (55. Herbers), Wakker, Dekker; Beeksma (71. De Vries), Dost, Manuel (68. Swama).

FC Emmen C1-Twente Heracles C2 1-2
Wel een terechte overwinning voor de gasten maar het duel had wellicht een andere wending gekregen indien het vizier van Jessie van der Graaf in de beginfase beter was afgesteld. In de 3e en 15e minuut kreeg hij mogelijkheden maar kreeg de bal niet tussen de palen. Toch was Jessie van der Graaf de maker van de openingstreffer toen hij in de 20e minuut na aangeven van Gianluca Caria de 1-0 maakte. Twee minuten later stond het evenwel weer gelijk: 1-1. Direct na de pauze werd een treffer van Jessie van der Graaf wegens buitenspel geannuleerd en een andere inzet werd door de uitstekende doelman van de Tukkers gestopt. De winnende treffer voor Twente Heracles viel in de 65e minuut met medewerking van de Emmer doelman.
FC Emmen C1: Koops; Bakker (42. Simon Yzerman), Van der Berg (65. Hoff), Van der Berg, Bouws; Kazantzis, Caria, Bal; Kuilder, ten Voorde (65. Van Mourik), Van der Gaarf.

FC Emmen D1-FC Groningen D1 0-4.
FC Groningen werd vooraf hoger ingeschat dan FC Emmen D1 maar daarvan viel tot een kwartier in de tweede helft niet veel van te bespeuren. De thuisclub bood prima partij en had in de eerste helft zelfs het betere van het spel. Maar toen de 0-1 eenmaal was gevallen, kon ook de prima keepende Emmer sluitpost Yannick Berends de uiteindelijke 0-4 nederlaag niet meer verhinderen.
FC Emmen D1: Berends; Chacon, Poelstra, Westebring (Jonkers), Stollenga; Van Bree (Huser), Locadia (Mol), Heerkes; Hindriks (Warmolts), Slagveer, Beijering.