Jong FC Emmen laat 2-0 voorsprong glippen

Na zes nederlagen leek Jong FC Emmen eindelijk op de eerste overwinning af te stevenen. Het betrof de bekerwedstrijd tegen Jong FC Cambuur die verder weinig om het lijf had omdat de Emmenaren al lang waren uitgeschakeld. Toch speelde de thuisploeg een goede wedstrijd, er werd af en toe goed gecombineerd en ook kansen gecreëerd. In de 13e minuut weliswaar per toeval omdat Daniël Manning van een slechte terugspeelbal profiteerde maar niet koelbloedig genoeg was om de Friese doelman te verschalken. Drie minuten later was het wel raak toen aanvoerder Laurens Huizenga uit een hoekschop de 1-0 binnenkopte. Op slag van rust behoedde doelman Lennon Ebeltjes Jong FC Emmen voor een tegentreffer met een prima redding. In de tweede helft was eerst René Wessels actief met een harde knal die door doelman Emmelkamp met moeite werd overgetikt. Tien minuten later stormde Daniël Manning alleen op de keeper af, hij had eigenlijk zelf moeten scoren maar werd tot zijn geluk door de keeper ten val gebracht. Renë Wessels schoot vanaf elf meter raak. De ruime voorsprong kon evenwel nniet worden vastgehouden. De Friezen trokken ten aanval en in de 71e minuut zorgde Tavares voor 2-1. Renco van Eeken zag vervolgens een schot op de staander belandden waarna in de 80e minuut René van der Weij van geschutter in de Emmer verdediging kon profiteren: 2-2.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Snip, Bosman, Westerveld, Schenkel (46. Jarno Voorintholt); Kamps, Veldmate (76. Boelen), Huizenga; Wessels, Manning (84. Schonewille), Van Eeken.