Terug naar overzicht Terug

Persverklaring


Persverklaring


Na een week vol commotie over een vertrek van mij als algemeen directeur, wil ik een ieder op de hoogte brengen van de actuele situatie.
Laat duidelijk zijn dat in goed overleg is besloten dat ik na de interim periode niet door zal gaan als algemeen directeur. Ik heb zelf mijn vertrek aangekondigd omdat de interim periode er op zit. De raad van commissarissen wil iemand die zich voor langere tijd (fulltime) wil commiteren aan de club als eindverantwoordelijke. Al zou ik het willen, dan kan ik het gewoon niet waarmaken. Ik kan door mijn eigen werkzaamheden niet voor een dergelijke periode zekerheid geven. Daarnaast moet je je afvragen of dit na een heftige interim periode verstandig zou zijn geweest.
Daarnaast zijn er ten aanzien van de positie van Henk Eising uitspraken gedaan door Jan van Dijk. Henk en Jan hebben vanochtend hierover gesproken en hebben elkaar na afloop een welgemeende hand gegeven. Er is geen reden meer om aan te nemen dat er frictie zou zijn tussen Henk en Jan.
Tevens zou er sprake zijn van een interne machtsstrijd tussen Henk en mij. Pure onzin!
Als laatste zouden er financiële problemen zijn. Er is inmiddels een accountantsverklaring voor het turbulente boekjaar (met allerlei splitsingen) 2004/05. Daarnaast loopt de huidige begroting op schema. Hiervoor hebben we een bevestiging ontvangen van de KNVB. Kortom: financiële problemen kunnen wij verwijzen naar het rijk der fabelen. Natuurlijk zijn er uitspraken geweest die beter niet of anders in de pers hadden moeten komen. Maar er is bij elk bedrijf weleens iets aan de hand. Waar wordt gewerkt, gebeurt wat. Wij zijn werkzaam bij een betaald voetbal organisatie en hadden daarom zorgvuldiger met onze communicatie moeten omspringen.
We dachten dat het goed zou zijn om een gezamenlijke verklaring naar buiten te sturen dat we met deze fantastische club op koers liggen. Het is een mooi en sterk schip dat een kleine storm goed heeft doorstaan.

w.g.
Ronald Lubbers-algemeen-directeur a.i.
Henk Eising-commercieel-directeur
Jan van Dijk-trainer/coach

Klik hier voor de originele persverklaring >>