Terug naar overzicht Terug

Thuisnederlaag Jong FC Emmen


 Jong FC Emmen wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Nu werd thuis met minimale cijfers van Jong BV Veendam verloren. In de eerste helft hadden de Oostgroningers het betere van het spel maar de beste kansen waren voor FC Emmen. In de 36e minuut kwam Renco van Eeken na een pass van Martijn Kamps in uitstekende positie te staan maar schoot voorlangs. Op slag van rust werd een venijnig schot van Martijn Bosman door doelman Remco van der Veen tot hoekschop verwerkt.
Na de pauze kon FC Emmen geen echte kansen meer creëren. Invaller Jesper Voorintholt was weliswaar actief maar zijn schoten misten kracht en nauwkeurigheid. BV Veendam werd na een uur gevaarlijk via ex-Titan spits Martin Kiewiet maar zijn inzet werd door Gerry Snip van de doellijn gehaald. Vijf minuten voor het einde werd Niek Lohuis matchwinner voor de Veendammers. Daar had nog een tweede goal aan toegevoegd kunnen worden maar Kristian Westerveld redde op de doellijn.
Jong FC Emmen: Reijs; Jarno Voorintholt, Snip, Westerveld, Schenkel; Kamps, Bosman, Huizinga; Doorn (73. Manning), Schonewille (46. Jesper Voorintholt), Van Eeken.