Terug naar overzicht Terug

Zwaar programma voor FC Emmen het komende weekend


FC Volendam zal ongetwijfeld nog wel het een en ander recht willen zetten nadat FC Emmen in Volendam verrassend met 3-1 wist te winnen. Terwijl FC Emmen aan een goede serie bezig was stokte het even bij de mannen uit het palingdorp. De daaropvolgende wedstrijden tegen Zwolle werd met 4-1 verloren, thuis tegen Eindhoven werd het 0-0 en er volgde een 2-1 verlies tegen MVV. De mannen van trainer Gert Kruys wisten daarna even weer de goede lijn op te pakken met een 2-0 overwinning tegen RBC Roosendaal maar 0-0 tegen Veendam en 1-0 verlies tegen Telstar waren ronduit teleurstellend.

Slechts 5 punten uit zeven wedstrijden voor de huidige nummer twee van de Jupiler Leaque. Een wisselvallende serie maar afgelopen zondag wist FC Volendam de in het Kras Stadion tegen FC Den Bosch met 3-1 winnend af te sluiten. FC Volendam speelde met overtuiging en creëerde kans na kans. Ricky Kruys scoorde halverwege de eerste helft de 1-0 ruststand. Ook in de tweede helft was FC Volendam die bovenliggende ploeg en na een uur spelen werd dat beloond met een treffer van Jack Tuyp die 2-0 maakte. Vijf minuten later was het Melvin Platje die de wedstrijd op slot gooide door 3-0 te scoren. FC Den Bosch scoorde in de slotfase nog wel tegen maar verder liet FC Volendam het niet komen. Oppassen geblazen dus voor FC Emmen die zich na de nipte 1-0 nederlagen tegen MVV en Go Ahead eigenlijk geen volgende nederlaag kan permitteren. Natuurlijk willen Rene Hake en zijn mannen die nederlagen snel doen vergeten door op eigen veld tegen Volendam, maar ook tegen Sc Cambuur de punten in huis te houden.  De basis van de opstelling zal waarschijnlijk wel iets gewijzigd worden, want Guus de Vries is geschorst na zijn rode kaart in Deventer en Kay Velda en Leonardo deden donderdag wegens ziekte niet deel aan de training.

Ruud Angelo

 Als alle voortekenen van de donderdagtraining kloppen, maakt Ruud ter Heide vanavond in de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen FC Volendam zijn rentree in de basis. De spits kreeg in de donderdagtraining zijn stekkie in de spits in het team, waarin Eldridge Rojer werd geposteerd als linkerspits. Ook Angelo Zimmerman lijkt weer in staat om in de basis van start te gaan.

Rene


Het is aanhaken of afhaken, maar trainer Rene Hake is wel van mening dat als zijn ploeg alles goed zal uitvoeren zoals vooraf afgesproken moet het een goed resultaat kunnen opleveren, maar gemakkelijk zal het zeker niet gaan. Ik heb natuurlijk wel al een opstelling in mijn hoofd. Verdedigend was uit tegen Volendam onze beste wedstrijd en dat zullen wij ook zeker mee moeten nemen naar deze wedstrijd. Aan de andere kant zal Volendam ook wel met een ander team op het komen en beschikt met onder anderen Ricky Kruys en Dominique van Dijk over een aantal goede spelers. Wij zullen er voor de volle honderd procent voor moeten gaan.’’