FC Emmen laat twee punten liggen tegen FC Volendam

In het eerste half uur liet FC Emmen Volendam het spel maken zonder ook maar een kans weg te geven. Drie keer kwamen ze voor Theo Zwarthoed. Na een fout van Olaf Lindenbergh op het middenveld, scoorde Ruud ter Heide, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later knalde Tjaronn Chery tegen de paal, maar een minuut later was het opnieuw Ruud ter Heide die bal uit een voorzet vanaf rechts langs doelman Theo Zwarthoed kopte. 1-0. Volendam kreeg nog wel een mogelijkheid om voor rust de stand gelijk te trekken, maar Roy Bakkenes schoof de bal naast. Dat het na 45 minuten nog 1-0 stond was eigenlijk te weinig voor FC Emmen gezien de mogelijkheden die het kreeg. Eldridge Rojer kwam vlak voor rust nog oog in oog met doelman Zwarthoed maar wist deze kans niet te verzilveren.

In de tweede helft begon FC Emmen voortvarend met een aantal kansen op rij. De voor Jeffrey de Visscher ingevallen Hans Denissen zag een goed inzet net door Zwarthoed over het doel getikt en even later was het weer Eldridge Rojer de voor open doel en kans onbenut liet. Achterin speelde FC Emmen goed en gaf maar weinig kansen weg aan FC Volendam. En als er een kans was stond daar altijd nog Harm Zeinstra die van geen wijken wist. De mooiste kans voor FC Volendam via Jack Tuijp, maar doelman Zeinstra had het geluk mee. Ook FC Volendam mocht over geluk niet klagen toen Eldridge Rojer tegen de paal kopte en een minuut later hoog over schoot. Een overtreding in de 69e minuut binnen de zestien op Jack Tuijp werd door scheidsrechter Jeroen Sanders bestraft met een strafschop. Melvin Platje stuurde doelman Harm Zeinstra naar de verkeerde hoek en scoorde de gelijkmaker. 1-1. Na deze treffer knakte er iets bij FC Emmen. In eens lukte er maar weinig meer in aanvallend opzicht. Passes kwamen niet meer aan. De grip op het middenveld werd verloren en door het vele balverlies kreeg  FC Volendam plotseling een veldoverwicht. In tegenstelling tot de wedstrijd eerder in Volendam kon FC Emmen niet echt gebruik maken van de ruimte voorin. FC Volendam kreeg zelfs als eerste een mogelijkheid om op voorsprong te komen via Dominique van Dijk die net voorlangs schoot. De beste kansen in de slotfase waren er echter voor FC Emmen na de wissel Michel Poldervaart voor Qayes Shayesteh. Eldridge Rojer en Tjaronn Chery verschenen nog alleen voor doelman Zwarthoed maar hadden het vizier niet meer scherp staan. Daardoor eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en daarmee heeft FC Emmen achteraf misschien toch twee punten laten liggen.

Volendam trainer Gert Kruys vond dat deze wedstrijd alle kanten op had gekund. Fc Emmen is een goede ploeg met goede voetballers. Doordat wij de grip op het middenveld kwijt raakten werd Ruud ter Heide de mogelijkheid geboden om te scoren. Na de 1-1 kregen wij een veldoverwicht en ik denk dat de 1-1 een terechte uitslag was. Fc Emmen trainer Rene Hake vond ook dat zijn ploeg in de eerste helft verdiend op voorsprong was gekomen en eigenlijk verzuimde om gezien de kansen de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Na de 1-1 kon het twee kanten maar aan het eind van de rit is het toch bij deze stand gebleven.

TerHeide
Ruud ter Heide scoort 1-0. (foto: FC Emmen Media)

Volendam
Michel Poldervaart had nog matchwinner kunnen worden, maar stuitte op doelman Zwarthoed (foto: Gerrit Rijkens)

FC Emmen- FC Volendam 1-1 (1-0). 33. Ter Heide 1-0, 69. Platje 1-1 (strafschop). Scheidsrechter: Jeroen Sanders.
Gele kaart: Fischer, De Groot (FC Emmen), Lindenbergh, Sterk (FC Volendam). Toeschouwer: 2250
FC Emmen: Zeinstra, Görtz, Fischer, De Groot, Zimmerman, Shayesteh (82. Poldervaart), De Visscher (46. Denissen), Johnny de Vries, ter Heide, Chery, Rojer. FC Volendam: Zwarthoed, Bakkenes, Schilder, Halfhuid (61. Hovestad), Sterk, Kruys, Platje (87. Kramer), Lindenbergh (46. Dissels), Tuijp, Zsidai, Van Dijk