Onnodige nederlaag FC Emmen in Deventer

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na een uur spelen uit een domme overtreding van Guus de Vries. Deze overtreding koste niet alleen een gele kaart maar de hoog ingebrachte vrije bal werd door boven iedereen uittorende Kevin van Diemen langs doelman Harm Zijnstra gekopt. Een stand die eigenlijk tegen de verhouding in was gezien het eerste uur van de wedstrijd. Vooral in de eerste helft was Fc Emmen de bovenliggende ploeg die Go Ahead Eagles weinig mogelijkheden gaf om gevaarlijk te worden. FC Emmen kreeg echter goede mogelijkheden om al voor de thee de wedstrijd naar hun hand te zetten. In de 25e minuut kon Johnny de Vries alleen op doelman Sergio Padt afgaan, maar zijn inzet werd door Padt met de voet gestopt. Even later was er een van de sporadische mogelijkheden voor de thuisclub. Joey Suk schoot echter uit een vrije trap net buiten de zestien rakelings over de deklat boven doelman Harm Zeinstra.

In de tweede helft werd Emmen sneller onder druk gezet door Go Ahead Eagles waardoor het voor Emmen moeilijk uitverdedigen was. Na het doelpunt van Kevin van Diermen in de 62e minuut wist Emmen de wedstrijd niet meer naar haar hand te zetten. Trainer René Hake probeerde nog wel het tij te keren door Ruud ter Heide en de nieuwste aanwinst Randy Wolters in te brengen voor Denissen en De Visscher. Hake: ,,Wij wilden hierdoor toch meer diepgang te krijgen via snelle Eldridge Rojer en Randy Wolters op de vleugels. Maar door het vroeg vastzetten door Go Ahead Eagles kwam daar maar weinig van terecht met name door een hele slordige, gehaaste opbouw van achteruit. Defensief zat het allemaal bij Emmen wel vrij goed in elkaar. FC Emmen werd in het laatste kwart van de wedstrijd dan ook nauwelijks nog gevaarlijk. Goa Ahead kwam hierdoor tot de eerste overwinning in 2011, maar voor FC Emmen waren de druiven zuur met de 1-0 nederlaag, maar ook door de rode kaart die Guus de Vries tien minuten voor tijd kreeg na zijn tweede gele kaart.

Na afloop vond Hake het geen terechte overwinning voor de thuisclub: ,,In de eerste helft hadden wij de wedstrijden kunnen en moeten beslissen met twee levensgrote kansen die Johnny de Vries en Eldridge Rojer kregen. Na de thee deed Go Ahead het wel goed door ons vroegtijdig onder druk te zetten, waardoor wij zelf niet aan aanvallen komen. Dan is er de onnodige domme overtreding waardoor uit de vrije trap het doelpunt valt en de bal tegen paal van Koen van der Biezen. Daarna konden wij vooral na de rode kaart van Guus de Vries de wedstrijd niet meer kantelen. Go Ahead Eagles zette ons achterin goed onder druk waardoor wij van achter uit niet meer konden opbouwen en via snelle uitvallen via de vleugels gebruikmaken van de snelheid van Rojer en Wolters. Helaas een nederlaag die niet nodig was”.

Ook trainer Andries Ulderink van Go Ahead Eagles gaf aan dat zijn ploeg gezien de kansen in de eerste helft goed weg kwam. In de tweede helft hebben wij meer druk kunnen zetten en ook de bal laag kunnen houden in verband met de wind. Toen Emmen met 10 man kwam hebben wij het niet goed uitgespeeld en zijn vandaag de gelukkigste ploeg, maar zijn blij met de overwinning.”

FC Emmen
Een hachelijk moment vlak voor het Emmer doel, maar Harm Zeinstra is de situatie de baas.

FC Emmen
Guus de Vries ruimt op terwijl Jeffrey de Visscher Antonia in bedwang probeert te houden.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 1-0 (0-0). 62. Van Diermen 1-0. Rode Kaart: 83. Guus de Vries (2x geel). Scheidsrechter: Wiedemeijer. Toeschouwers: 4430.
Go Ahead Eagles: Padt, Droste, Van Diermen, Heerkens, Vosselman, Schuurman, Antonia(89. Janota), Van den Ouweland, Van der Biezen, Suk, Pedro.
FC Emmen: Zeinstra, Görtz, Fischer, De Groot, Guus de Vries, Velda, Denissen (71. Wolters), J. de Vries, Rojer, Chery, De Visscher (71. Ter Heide).