Wisselend succes voor jeugdteams FC Emmen

PEC Zwolle JO19-FC Emmen JO19 4-0
FC Emmen onder 19 heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door uit van PEC Zwolle te verliezen. De Emmenaren willen graag de halve competitie op de vierde plaats beëindigen maar dat is met nog een duel te gaan een lastig verhaal. Bij winst was FC Emmen over concurrent Almere City FC heen gegaan maar nu staat FC Emmen vijfde met twee punten achterstand op Almere City. Er is nog een duel te gaan en voor FC Emmen betekent dat een thuiswedstrijd tegen nummer elf Alphense Boys. Concurrent Almere City speelt een dag later, op zondag, de uitwedstrijd tegen De Graafschap en weet dus wat het te doen staat omdat de uitslag van FC Emmen dan al bekend is.
FC Emmen kon in Zwolle de stand lang op 0-0 houden maar ging in de 36e minuut voor het eerst door de knieën. Na de rust scoorde PEC Zwolle in een tijdsbestek van elf minuten drie keer waar tegenover de Emmenaren niets konden stellen.

FC Emmen JO17-ADO Den Haag JO17 0-5
FC Emmen onder 17 heeft in eigen huis tamelijk kansloos met 5-0 verloren van het hoger geplaatste ADO Den Haag. De Emmenaren keken binnen het kwartier al tegen een 0-3 achterstand aan. Bij FC Emmen ontbraken enkele spelers wegens blessures en was mede daardoor in fysiek opzicht de mindere van de gasten. ADO trad met elf basisspelers jaargang 2002 aan terwijl FC Emmen trainer Rick Slor vijf spelers jaargang 2003 en zelfs eentje in 2004 geboren moest opstellen. Al na andergalve minuut opende de gasten de score via een kopbal van de lange spits Braylye Tweeboom. Via een schot van Faissal Zefri vanaf een meter of twintig en een doortikker van Sam Zeeman wees het scorebord na vijftien minuten 0-3 aan. FC Emmen lanceerde af en toe wat speldenprikjes, zo werd een inzet van Jeroen Welles tot hoekschop verwerkt, maar die leidden niet tot serieuze doelkansen. FC Emmen was ongetwijfeld van plan na de rust meer gas te geven maar die plannen gingen na drie minuteh al de mist in toen het uit een hoekschop 0-4 werd. Het was niet zo dat de Emmenaren van het kastje naar de muur werden gestuurd maar het was allemaal net niet. In de voorlaatste minuut bepaalde de Hagenaar Zefri de eindstand op 0-5.
FC Emmen JO15: Meier; De Roo (58. Paulina), Klaassens, Funke, Fik, Hulshof, Kriekjes (37. Mansarey), Dijk, Welles, Tinholt, Plaggenborg (58. Slor).

d Olde Veste JO15-FC Emmen JO15(1) 0-3
In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop was de wind debet aan het niveau van de wedstrijd. De stevige bries maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Na veertien minuten werd het 0-1 voor FC Emmen. Kas Lamberink gaf van rechts een loepzuivere voorzet op het hoofd van Florian Zeqiri die uitstekend binnenkopte. FC Emmen kwam nauwelijks in de problemen, maar wist de score pas in de 41e minuut uit te breiden. Na een voorzet van David Brouwer kon Jordy Egberts voor de verdediger komen en de 0-2 binnenschieten. Het slotakkoord was opnieuw voor Florian Zeqiri die na een scrimmage in het zestienmetergebied, de bal vanaf zeventien meter prachtig binnenschoot. Daarmee was de eindstand bepaald en werd het 0-3. FC Emmen moest het geduld bewaren en blijven voetballen ondanks de omstandigheden. Uiteindelijk werd het een dik verdiende overwinning. Volgende week speelt FC Emmen de bekerwedstrijd tegen Alcides O15 uit Meppel.
FC Emmen JO15; Sibon; Meijer, Zwikker, Boer, Brouwer, Teterissa, Kuik, Strik, Van der Haar (Egberts), Lamberink (Ridderbusch), Zeqiri.

Drachtster Boys JO13-FC Emmen JO13(2) 0-2
FC Emmen onder 12 heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 2-0 gewonnen van Drachtster Boys JO13-1. Op het natte veld werd er al in de negende minuut gescoord . Jeroen Speelman, de opkomende linksachter van FC Emmen, scoorde een mooie goal in de verre hoek. Na de thee begon de thuisploeg met meer druk zetten en werd de lange bal steeds vaker gebruikt. De ploeg uit Drachten ging de duels harder aan, maar FC Emmen liet zich niet van de wijs brengen. In de 55e minuut werd de tweede treffer gescoord. Kaj Drenth scoorde na een assist van Rinse Sietsma. Een wel verdiende overwinning voor de ploeg uit Emmen.
FC Emmen JO13: Jongschaap; Stegen, Schulte, Pol, Speelman, Sietsma (Groen), Boer, Zen (Ten Voorde), Van Manen (Drenthe), Slijngaard, Lambers (J. Schnoing)

FC Emmen JO11(1)-Harkstede JO11 6-3
FC Emmen JO11 heeft de laatste competitiewedstrijd met 6-3 van het bezoekende Harkstede gewonnen. In de achtste minuut was het in het stadion voor het eerst raak toen Mike Rutgers scoorde na aangeven van Delano van Coevorden. Daarna bleef het een tijdje stil. De Emmenaren konden de bal niet in de ploeg houden en moesten zelfs toezien dat Harkstede in de 20e minuut gelijkmaakte. In dezelfde minuut werd het zelfs nog 1-2. FC Emmen sloeg snel terug want in de 21e minuut werd het 2-2 dankzij Delano van Coevorden. Damiën van der Scheer zorgde er voor dat FC Emmen met een doelpunt in de 28e minuut de kleedkamer met een 3-2 voorsprong kon gaan opzoeken. Na de rust duurde het weer vrij lang voordat de thuisclub tot scoren kwam. Het spel oogde rommelig en beide ploegen konden de bal niet in bezit houden. Na de time-out was het spel nog niet beter, maar toen werd er wel gescoord. In de 15e en de 18e minuut scoorde Delano van Coevorden de 4-2 en 5-2. Damiën van der Scheer deed ook nog een duit in het zakje en scoorde in de 25e minuut de 6-2. Harkstede gaf zich nog niet gewonnen en verkleinde de achterstand nog tot 6-3.