Terug naar overzicht Terug

Wisselend succes D1 en D2 op toernooien


FC Emmen D1


FC Emmen D1 heeft het weekeinde benut met deelname aan een toernooi in Eindhoven. Het resulteerde in de zevende plaats. De D-jeugd was zaterdag reeds van huis gegaan met een overnachting in de recreatieboerderij de Ganzenhof in Bladel. Het toernooi werd zondag op de velden van de vv Wodan in Eindhoven afgewerkt. De eerste drie duels gingen verloren. Wodan mocht met de C’s deelnemen en dat duel ging met 1-0 verloren. Daarna volgde 2-0 verlies tegen MVV. Tegen NAC Breda D1speelde FC Emmen eindelijk op niveau en kreeg drie levensgrote kansen. Maar NAC scoorde echter uit een hoekschop en daarbij bleef het. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Lommel United D1. FC Emmen D1 had geen moeite met de Belgen en won met 2-0 winst door twee goals van Roan Gierveld. De laatste wedstrijd was om de 7e en 8e plaats. In een spannende wedstrijd tegen Roda JC D1 werd niet gescoord zodat strafschoppen uitkomst moesten bieden. Doelman Justin van der Werff stopte de beslissende strafschop waardoor FC Emmen D1 met de zevende prijs naar huis mocht.

FC Emmen D2

De eerstejaars D-pupillen van FC Emmen hebben een uitstekende zondag achter de rug door als tweede te eindigen op het Top12 toernooi op de velden van HSC Sappemeer. De deelnemende ploegen kwamen op Be Quick 1887 na allen uit betaald voetbalclubs. FC Emmen D2 had zelfs het toernooi kunnen winnen indien het in de laatste wedstrijd AZ D2 zou verslaan. De wedstrijd eindigde echter in een 1-1 gelijkspel.

De D-jeugd was zaterdag reeds afgereisd naar Schildwolde waar ondermeer het voetbalgolf werd beoefend. Tim Mulder bleek hierin het beste bedreven. De nacht werd in een kampeerboerderij doorgebracht.

De resultaten:
FC Emmen D2 – FC Volendam D2 1-0 ( Milan Dries ).
FC Emmen D2 – Almere City D2 2-0 ( Damian de Vries, Boy Nijgh )
FC Emmen D2 – FC Groningen D2 0-1
FC Emmen D2 – Be Quick D1 2-0 ( Giel Fransen , Edgar Meijles )
FC Emmen D2 – AZ Alkmaar D2 1-1 ( Nijgh )