FC Emmen en FC Den Bosch content met punt

Hoewel beide trainers na afloop tot de conclusie kwamen dat het 2-2 gelijke spel recht deed aan de inspanningen van zowel FC Emmen als FC Den Bosch, was het ook weer niet helemaal van harte. Joop Gall en collega Ruud Kaiser vonden eigenlijk ook wel dat ze beiden een kans op een driepunter hadden laten liggen. Hoe dan ook, het was zeker in de eerste helft een zeer vermakelijke wedstrijd waarin geen moment van verveling zat. De doelpunten bleven in de tweede helft uit maar kansen waren er wel, tot in de extra tijd toe.

Het begin van de wedstrijd was geen toonbeeld van goede concentratie of misschien wel van overconcentratie want binnen vijf minuten vielen twee doelpunten die wel erg gemakkelijk tot stand kwamen. Nadat bij FC Emmen Marcel Seip in de tweede minuut een terugkopbal net naast het eigen doel zag gaan viel kort daarop de 0-1 uit de lucht. Bosschenaar Jordy Thomassen kon vrij aanleggen en passeerde met wat niet direct een onhoudbaar schot leek doelman Marko Meerits: 0-1. Maar binnen twee minuten was het evenwicht hersteld toen aan de andere kant iets soortgelijks gebeurde. Frank Olijve kon vrij aanleggen en zijn schot was doelman Bruno Appels te machtig: 1-1.

Roland Bergkamp probeert zich door de Bossche verdediging te worstelen.

Frank Olijve wordt in de tang genomen.

Gaby Jallo wil Jordy Thomassen passeren (Foto’s: Boudewijn Benting).

De doelpuntenhonger was daarmee nog niet gestild. Bij FC Emmen was Leandro Resida een voortdurende plaag voor de Bossche verdediging en toen zijn directe tegenstander Mats van Huijgevoort een voorzet van de rechterspits met de hand beroerde, kon Alexander Bannink voor de tweede maal dit seizoen vanaf elf meter aanleggen en zette zijn ploeg op 2-1. De voorsprong bleef zes minuten staan tot Eric Quekel met een kopbal de stand weer gelijk trok: 2-2. FC Emmen-trainer Joop Gall: ,,Jammer natuurlijk dat we te gemakkelijk de 2-2 incasseerden maar ik heb toch ook positieve dingen gezien. Zoals een aantal mooie aanvallen vooral via Resida. In het begin waren we echter niet scherp genoeg en dan vliegt die bal er zo maar in.’’

In de slotfase van de eerste helft werd er weliswaar niet meer gescoord maar kansen daarop waren er wel. Een knal van Gaby Jallo bijvoorbeeld strandde op doelman Appels, een voorzet van Leandro Resida moest door de Bossche doelman met veel moeite over de lat worden gewerkt en Alexander Bannink kopte over na goed aangeven van Marcel Seip. De mooiste kans voor rust kreeg ongetwijfeld Eric Quekel die vrijwel ongestoord vanaf een meter of zes recht voor de goal mocht aanleggen maar zijn schot ging via de lat over het doel zag gaan. ,,Het was een knotsgekke eerste helft’’, vond FC Den Bosch trainer Ruud Kaiser. ,,We kwamen snel op 0-1 en dan denk je lekker in de wedstrijd te zitten maar daarna speelden we erg matig en verloren te veel duels.’’

Luis Pedro zet Anthony Lurling de voet dwars.

FC Emmen vormt tegenwoordig een kwartet bij het nemen van een hoekschop.

Leandro Resida was de uitblinker bij FC Emmen (Foto’s: Bennie Wolbers).

FC Emmen begon de tweede helft goed en creëerde een overwicht zonder tot levensgrote kansen te komen. Spits Roland Bergkamp is nog niet op het gewenste niveau, hij kreeg in deze fase een mogelijkheid maar had te veel tijd nodig om aan te leggen. Een actie van Alexander Bannink in de zeventigste minuut leek meer kans van slagen te hebben maar de middenvelder schoot recht op de doelman af. De volgende mogelijkheid voor FC Emmen kwam op naam van Leandro Resida die in het strafschopgebied een fraaie omhaal ten beste gaf die echter via doelman Appels over de lat werd gewerkt. Joop Gall wachtte erg lang om zijn vermoeid geraakte ploeg van fris bloed te voorzien en paste vier minuten voor het einde zijn eerste wissel toe met Soufiane Laghmouchi voor Bergkamp. Het was bijna een gouden wissel want de invaller scoorde maar stond een halve meter buitenspel. Aan de andere kant moest Marko Meerits nog een schot van Thomassen onschadelijk maken. Het bleef tot in de drie minuten extra tijd spannend maar de in de 24e minuut bereikte 2-2 stand bleef tot en met het laatste fluitsignaal overeind.

FC Emmen-FC Den Bosch 2-2. 3. Thomassen 0-1, 5. Olijve 1-1, 18. Bannink (strafschop) 2-1, 24. Quekel 2-2. Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaart: Van Huijgevoort, Maguire (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2640.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink (90. De Groot), Rozema, Resida, Bergkamp (86. Laghmouchi), Peters.
FC Den Bosch: Appels; Van Huijgevoort (37. Statie), Penna, Hofstede, Rutten, Maguire, Belterman (66. Kabran), Van den Broek, Thomassen, Lurling (78. Kabashi), Quekel.