FC Emmen A1 heeft handen vol aan Emmen A1

FC Emmen A1 heeft het bekerduel tegen de A-jeugd van de vv Emmen met 2-1 gewonnen. Het was een zwaar bevochten overwinning in een pittig duel waarbij de partijen elkaar niets cadeau gaven.In de beginfase leek er nog niet zoveel aan de hand voor FC Emmen A1. Na een aantal schoten die over of naast het doel gingen werd in de twintigste minuut de score geopend door Matthijs Hensens die een vrije trap ineens benutte. De voortzetting bleef evenwel uit en Emmen A1, dat een divisie hoger speelt dan FC Emmen A1, vocht zich een kwartier later langszij dankzij een treffer van Maher die met een diagonaal schot doelman Joost Schrik verraste. De derbysfeer bleef ook in het tweede gedeelte van het duel overeind. Emmen A1 kwam er regelmatig gevaarlijk uit terwijl FC Emmen A1 maar moeizaam tot kansen kwam. In de slotfase bepaalde de thuisclub, de wedstrijd werd in het stadion gespeeld, meer en meer het gebeuren en leek vijf minuten voor tijd op 2-1 te komen. Justin Mulder kreeg de bal er ondanks dat hij in scoringspositie stond niet in. Amper een minuut later herstelde hij het eerdere verzuim en scoorde toen wel de 2-1. Emmen A1, dat in overtal was na het met twee maal geel wegzenden van Rik Graver, gaf ook in het restant van de wedstrijd niet op maar kwam niet tot scoren. FC Emmen A1 heeft nu de eerste twee duels in de poulefase gewonnen en ontvangt aanstaande zaterdag SVBO A1.
FC Emmen A1: Schrik;  Bangura, Sanafikhah (35. Baas), Komduur, Graver, Berens, Nijkamp, Mulder, Hensens, Padding (59. Wolters), Smidt (69. Reinders).

Lars Baas (15) schiet een vrije trap naast.

Dave Padding haalt uit.

Justin Mulder (in het paars) wordt de voet dwars gezet.

Jos Smidt (rechts) in een duel verwikkeld.

FC Emmen B1-De Weide B1 12-0 (rust 5-0).
De Emmenaren kwamen al in de zesde minuut op 1-0 door Jan Scholten, een minuut later gevolgd door de 2-0 van Joey Klaver. Dezelfde Klaver plus Jochem Scholten en Emiel Bijlsma maakten de 5-0 vol wat tevens de ruiststand was. Het doelpuntenfestijn zette zich na de pauze onverminderd voort. Na vier minuten maakte Jochem Scholten het halve dozijn vol. Daarna was het weer de beurt aan Joey Klaver die in elf minuten een hattrick voltooide. De invallers Raphael Ngendakumana en Kjelt Engbers tekenden voor 10-0 en 11-0 en Raphael Ngendakumana maakte ook nog de laatste van de avond. FC Emmen B1 zit niet in een poule en is hiermee door naar de volgende ronde.

Urk C1-FC Emmen C1 2-6.
FC Emmen C1 boekte een keurige zege op Urk C1. Coach Said Bakkati was in grote lijnen best tevreden over de verrichtingen van zijn spelers hoewel de ploeg even wankelde nadat een 0-2 voorsprong door Urk ongedaan werd gemaakt. Door twee treffers van Thijs Dallinga leek aanvankelijk een veilige voorsprong te zijn bereikt maar Urk kwam op gelijke hoogte. Thijs Oosting zorgde evenwel voor de 2-3 en 2-4 en vervolgens schoot Aron Timmerman een strafschop binnen voor de 2-5. Thijs Dallinga had het laatste woord met de 2-6.

Ben Scholte is bezig de scheidsrechter te passeren.

Jordy Luchies (2) en Bas Aalderink doen het gezamenlijk.