Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag thuis tegen ambitieus FC Den Bosch


In de drie voorgaande wedstrijden was het wedstrijdbeeld, in elk geval wat de uitslag betrof met een gelijkspel, nederlaag en overwinning, telkens verschillend. Maandagavond staat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma en wellicht geeft dit duel een indicatie welke kant het met FC Emmen op gaat. Zeker is dat de ploeg uit de Brabantse hoofdstad een pittige tegenstander zal zijn. Het heeft de ambitie om terug te keren naar de eredivisie en is er zelfs in geslaagd om een samenwerkingsverband met het Italiaanse Juventus aan te gaan wat tot nu toe drie jonge spelers heeft opgeleverd die zich in Den Bosch verder moeten ontwikkelen.


De bal kan natuurlijk raar rollen maar aan een 5-0 zoals tegen Jong PSV zal in FC Emmen kringen zeker niet worden gedacht. In tegendeel, want de Bosschenaren zijn de laatste jaren een angstgegner voor FC Emmen. Van de laatste zeven wedstrijden in Emmen won de thuisploeg er geen enkele, speelde twee maal gelijk en verloor de overige vijf. De laatste thuiszege op FC Den Bosch werd op 24-11-2006 behaald toen het duel in 3-0 eindigde.

FC Den Bosch heeft in de terugkeer van de verloren zoon Anthony Lurling een routinier van formaat zoals er maar weinigen zijn in de Jupiler League. Met Kevin Kabran en Joel Qviberg werden daarnaast twee Zweden aangetrokken maar de komst van de Italianen was opzienbarend. Twee daarvan, Edoardo Ceria en Filippo Penna, hebben al gespeeld waarvan Ceria de meeste indruk maakte. Hij scoorde twee maal tegen VVV-Venlo maar kreeg de vorige week tegen RKC na 33 minuten een rode kaart. FC Den Bosch raakte mede daardoor op een 0-3 achterstand maar kwam in de laatste drie minuten nog terug tot 2-3.

Zal Ceria er dus in Emmen niet bij zijn, de allerlaatste aanwinst uit Turijn zal dat wel. De twintigjarige Elvis Kabashi is tegen FC Emmen voor het eerst speelgerechtigd. Vorig seizoen werd de Albanees van geboorte nog uitgeleend aan Pescara in de Serie B waarvoor hij slechts één wedstrijd speelde. Alle ambities ten spijt staat FC Den Bosch met een zege en twee nederlagen momenteel slechts op de twaalfde plek. De wedstrijd in Emmen zal door FC Den Bosch trainer Ruud Kaiser dan ook als een ‘moeten winnen’ duel worden beschouwd. In de opstelling van FC Emmen zal uiteraard na de 5-0 zege op Jong PSV niet veel veranderen. Wel is er maandagavond voor Leandro Resida een basisplaats ingeruimd. Dat gaat ten koste van Boy Deul. Bij FC Den Bosch ontbreken Edoardo Ceria (geschorst) en Maarten Boddaart (geblesseerd). Het meespelen van Filippo Penna is verder onzeker, hij brak tegen RKC zijn neus.
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink, Rozema, Resida, Bergkamp, Peters.
FC Den Bosch: Appels; Rutten, Penna, Hofstede, Van Huijgevoort; Maguire, Kabashi, Van den Broek; Thomassen, Quekel, Lurling.