Winst voor beide jeugdteams FC Emmen

FC Emmen C1-Heerenveen C1 5-2
FC Emmen begon dramatisch want het kwam binnen twee minuten op achterstand na een reek van slordigheden in de verdediging. Aan de hand van Jochem Scholten herstelde de ploeg zich en stond na elf minuten spelen met 2-1 voor dankzij twee treffers van Jochem Scholten. Vooral de eerste kwam tot stand na een prima aanval. In de twintigste minuut bediende Raphael Ngendakumana Frank Fokke op maat en deze zorgde koppend voor de 3-1. Een combinatie tussen Jan en Jochem Scholten werd drie minuten later afgesloten met de vierde Emmer treffer door laatstgenoemde. Heerenveen was kwalitatief wel duidelijk de mindere maar bleef voor een goed resultaat vechten en verkleinde nog voor de rust tot 4-2. Na de thee verdedigde bij FC Emmen veldspeler Frank Fokke het doel in plaats van de geblesseerde Rick Knigge en het ontbreken van een reserve doelman. Fokke kreeg niet zo gek veel te doen terwijl aan de andere kant FC Emmen voortdurend kansen creëerde maar er slechts eentje in een doelpunt wist om te zetten. De maker was Lorenzo Hindriks in de 53e minuut.
FC Emmen C1: Knigge (36. Hindriks): Hoogeveen (45. De Graaf), Mol, Bos, Timmer, Luiken (53. Gierveld), Berends, Fokke, Ngendakumana, Jochem Scholten, Jan Scholten (60. Witzand).

FC Emmen D1-ESA 7-0.
FC Emmen D1 had een gemakkelijke middag tegen het nog puntloze Arnhemse ESA. Toch stond het na een helft spelen slechts 2-0 mede omdat er nogal wat kansjes onbenut werden gelaten. Ruben Roosken opende na tien minuten de score met een intikker en Thijs Dallinga tekende voor de 2-0 ruststand. Na de pauze werden de gasten constant met de rug tegen de muur gedrukt en mochten op het einde blij zijn dat FC Emmen niet in de dubbele cijfers kwam. Ronald Gerdes was de maker van de 3-0 door een rebound op te pikken. Ronan Zwaagstra verhoogde tot 4-0 en Thijs Dallinga kopte uit een voorzet van Ruben Roosken de 5-0 binnen. Ook de 6-0 kwam met een kopstoot tot stand, nu was het Thijs Oosting uit een door Bas Aalderink genomen hoekschop. De laatste treffer in deze in het stadion gespeelde wedstrijd kwam op naam van Ronald Gerdes na aangeven van Ruben Roosken.
FC Emmen D1: Scherpen: Knol, Timmerman, Van Aken (31. Zwaagstra), Langeland (48. Van der Vlag), Seubers (48. Ebbinge), Roosken, Aalderink, Dallinga, Oosting, Brand (31. Gerdes).