Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt Excelsior Rotterdam


Na de winstpartijen op Fortuna Sittard en MVV Maastricht zit de stemming er op de Meerdijk natuurlijk goed in en het zou helemaal mooi zijn indien ook de Rotterdamse formatie zou worden verslagen. Maar gemakkelijk zal dat zeker niet zijn, de Rotterdammers hebben immers in vijf duels na de winterstop slechts een keertje verloren.

Excelsior lijkt de rol van FC Emmen voor wat betreft het aantal gelijke spelen over te nemen. Van de vijf wedstrijden na de winterpauze eindigden liefst vier in een gelijkspel. Dat waren wedstrijden tegen laagvliegers als FC Eindhoven en Telstar maar afgelopen vrijdag werd ook bij het geduchte Helmond Sport gelijk gespeeld. De enige nederlaag in deze periode was thuis tegen MVV (1-2). Ondanks dat Excelsior dus beneden FC Emmen staat moet tegen onderschatting worden gewaakt. Met de inzet zoals in de tweede helft tegen Fortuna Sittard en vrijdag tegen MVV moet FC Emmen in staat worden geacht de punten in eigen huis te houden. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Emmen ontmoetten was wel succesvol voor FC Emmen. Het won op 23 oktober 2009 met 4-2.

Excelsior is uit de eredivisie gedegradeerd maar de selectie heeft in de afgelopen zomer zoveel kwaliteit verloren dat het geen vooraanstaande rol kan spelen. Maar zo laag als de formatie van trainer Vlemmings nu staat, lijkt ook geen recht aan de aanwezige kwaliteiten te doen. Het heeft onlangs wel versterking gekregen in de persoon van Youssef El Akchaoui de ervaren linkerverdediger met meer dan 300 duels op zijn naam die van sc Heerenveen is over genomen. En sinds een paar weken maakt ook Sander Fischer deel uit van de selectie. De in Emmen nog altijd populaire verdediger was transfervrij na het faillissement van AGOVV.  Fischer heeft nog een oefenpotje voor het Engelse Bury City gespeeld maar koos toch voor Excelsior. Tegen Helmond Sport stond hij in de basisformatie. Middenvelder Roland Alberg heeft de club verlaten en is naar het Turkse Sanica Boru Elazigspors vertrokken.
 
FC Emmen-Excelsior is de return van de tweede competitiedag toen FC Emmen in Rotterdam een onfortuinlijke 2-0 nederlaag incasseerde.  De 1-0 was een cadeautje van scheidsrechter Christiaan Bax die een strafschop gaf toen Wout Weghorst een vrije trap tegen de arm kreeg geschoten. De 2-0 was het gevolg van een verdedigingsfoutje, maar na de pauze had FC Emmen grotendeels het betere van het spel.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Görtz, Van der Linden, Kunst, Hiariej, Mamedov, Metaj, Wijks, Ter Heide, Rojer.