Winst en verlies voor jeugd FC Emmen

FC Emmen C1-WSV C1 8-1 (5-0).
Gezien de ranglijst was er meer spanning verwacht want beide teams hadden immers dertien punten waarbij de Apeldoorners een wedstrijd meer hadden gespeeld. FC Emmen was vooral in de eerste helft heer en meester met af en toe fraaie aanvallen. Een van de aanjagers was Jochem Scholten die slechts een keer scoorde maar liefst vier assists liet noteren. Dat begon al in de 6e en 9e minuut toen hij achtereenvolgens Kjelt Engbers en Twan Berends in staat stelde de 1-0 en 2-0 te scoren. Met een wat fortuinlijk rolletje nam Jochem Scholten zelf de 3-0 voor zijn rekening. De stevige WSV ploeg moest voor de pauze nog twee treffers incasseren. Eerst strafte Jan Scholten een foutieve pass van een WSV verdediger af en op slag van rust bracht Rogier Luiken uit een pass van Jochem Scholten de ruststand op 5-0. Na de thee was FC Emmen iets minder scherp en het duurde een dik kwartier voor dat de 6-0 viel, De maker was Kjelt Engbers op aangeven van Jochem Scholten. FC Emmen doelman Rick Knigge leidde vervolgens de enige WSV goal in door onnodig hands te maken. De vrije trap werd door Nordin El Ouhabi ingeschoten: 6-1. De na rust ingevallen Raphael Ngendakumana trok daarna de aandacht met twee fraaie doelpunten en bracht daarmee de eindstand op 8-1.
FC Emmen C1: Knigge; Hoogeveen, Mol, Bos, Hemme (67. De Graaf), Berends (62. Hindriks), Jochem Scholten (65. Witzand), Engbers (68. Gierveld), Fokke, Jan Scholten (52. Ngendakumana), Luiken.

SC Heerenveen D1-FC Emmen D1 7-3 (3-2)
Na een helft spelen was de stand 3-2 en zat er nog muziek in voor wat betreft FC Emmen D1. het had zelfs de leiding genomen via een door Aron Timmermans benutte strafschop nadat Thijs Dallinga was gehaakt. De thuisclub kwam op gelijke hoogte en scoorde daarna vlot de 2-1 en 3-1. FC Emmen vocht echter terug en na een mooie aanval door het centrum maakte Thijs Dallinga het keurig af: 3-2. Het plan van de Emmenaren om er na de pauze een schepje boven op te doen werd te snel door de thuisploeg gedwarsbomd middels de 4-2. FC Emmen maakte te veel foutjes waardoor SC Heerenveen twee keer kon scoren voordat FC Emmen bij een 6-2 tussenstand nog iets terug deed via Thijs Dallinga op aangeven van Thijs Oosting. De thuisclub maakte er nog 7-3 van.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, Seubers, De Vries (Van der Vlag), Timmermans, Oosting, Gerdes (Langeland), Aalderink, Zwaagstra (Knol), Dallinga, Roosken (Brand).