Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil graag door in de beker


Een ronde verder en een aantrekkelijke tegenstander in de volgende ronde is de wens van de meeste clubs en FC Emmen maakt daarop geen uitzondering. Maar gemakkelijke tegenstanders zijn er tegenwoordig niet meer wat de Emmenaren in de tweede ronde al moesten ervaren toen pas na strafschoppen hoofdklasser VVOG werd bedwongen. Rijnsburgse Boys is een nog zwaardere opponent die sinds de invoering van de Topklasse zaterdag steeds in de bovenste regionen is te vinden. Een selectie met veel spelers die ervaring in het betaalde voetballen hebben en in de vorige ronde kans zagen FC Volendam uit te schakelen. Een van de voormalige profs is Ronald Breinburg die ooit twee seizoenen voor FC Emmen heeft gespeeld. Breinburg speelde afgelopen zaterdag een hoofdrol voor Rijnsburgse Boys door de enige treffer van zijn ploeg te scoren in de wedstrijd tegen de toen nog lijstaanvoerder GVVV. In Veenendaal eindigde dit duel in 1-1 wat zeker voor de Rijnsburgers een prima prestatie was.
Andere bekende spelers in de selectie van trainer Nick Oosterlee zijn Ruud Kras (FC Volendam, Ajax, FC Dordrecht, FC Zwolle en Sparta), Pepijn Kluin (FC Groningen, FC Zwolle, SC Veendam), Richal Leitoe (FC Utrecht, FC Den Bosch), FC Dordrecht), Martijn Gootjes (Cambuur, Haarlem) en Mark van den Bogaart (Feyenoord, FC Dordrecht, NEC). Trainer Nick Oosterloo is aan zijn vierde seizoen in Rijnsburg bezig. In de afgelopen twee seizoenen leidde hij de ploeg naar de 2e en 3e plaats in de Topklasse. Zowel FC Emmen en Rijnsburgse Boys hebben hun wedstrijd in het afgelopen weekeinde met 1-1 gelijkgespeeld. Voor FC Emmen heeft dat tot gevolg dat verdediger Kevin Görtz er wegens een rode kaart niet bij zal kunnen zijn. Trainer Joop Gall kan evenwel weer beschikken over de reguliere linksback Jorrit Kunst. In het hart van de verdediging zijn er problemen op komst. Zowel Antoine van der Linden (ziek) als Kelvin Maynard (hamstrings) zijn twijfelgevallen. Als alternatieven zijn Mauricio Mazzetti en Yannick de Wit of Kay Velda in beeld.
De opstelling van Rijnsburgse Boys tegen GVVV zag er als volgt uit: Van Nieuwkoop, Breinburg, Bart Freke, Kras, Strooker, Winter, Kolder (55. Van der Vijver), Van den Boogaart, Kuhlmann (80. Leitoe), Gootjes (61. Van Bochoven), Schet.


Een live verslag van dit duel is dinsdagavond te beluisteren op RTV Emmen(107.6 FM).

   

Ronald Breinburg heeft zojuist gescoord tegen GVVV (Foto: Rijnsburgse Boys).