Terug naar overzicht Terug

Welkom, Kerim Frei!


FC Emmen slaat deze transferperiode voor de derde keer toe. De Drentse club huurt Kerim Frei van Istanbul Basaksehir voor de rest van dit seizoen en heeft tevens een optie tot koop bedongen.


Kerim is een Turks-Zwitserse vleugelspits die zich al bij veel clubs heeft laten zien. Hij speelde in de jeugd van FC St. Gallen en Grasshopper Zürich, voordat hij in 2011 de overstap maakte naar Fulham in de Premier League. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Cardiff City, Besiktas, Birmingham City en Istanbul Basaksehir. Vorig seizoen werd hij door die laatste club in de winter voor een half jaar verhuurd aan Maccabi Haifa in Israël.

Voorzitter Ronald Lubbers over de 26-jarige aanwinst: “Vorig jaar hebben we ook geprobeerd om Kerim op te halen in de winter, maar dat is toen niet gelukt. Door de transfer van Luciano Slagveer hadden we nog wel een vervanger nodig. Deze keer zijn we er wel in geslaagd om Kerim te huren, waarbij we ook een koopoptie hebben bedongen. We bedanken Basaksehir voor het meewerken bij deze constructie.”

Welkom, Kerim!