Terug naar overzicht Terug

Glenn Bijl ambassadeur Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe


Glenn Bijl, de vaste rechtsback van FC Emmen, is vanaf heden ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. “Ik heb vanaf mijn vierde jaar gevoetbald en nooit een andere sport beoefend. Sporten geeft mij erg veel voldoening en plezier. Als ambassadeur hoop ik een steentje bij te dragen en de aandacht op het fonds te richten, waardoor iedereen die wil sporten ook daadwerkelijk kan gaan sporten”.


Actief bezig zijn
Glenn doet wat hij leuk vindt en daardoor zit hij lekker in zijn vel. Voor hem is het een mooie bijkomstigheid dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Glenn: “Ik vind sporten belangrijk omdat je daarbij actief bezig bent. Dat draagt bij aan een gezond lichaam en een goede motoriek. Het sporten levert meer op. Je leert er andere jongens en meisjes kennen, wat nieuwe vriendschappen kan opleveren. Veel sporten doe je in teamverband, je moet dus samenwerken. Dit is erg goed voor de sociale ontwikkeling van jonge kinderen.”

Ambassadeur
“In de provincie Drenthe worden al veel kinderen geholpen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar ik weet zeker dat er ook nog heel veel kinderen en/of ouders zijn die nog niet weten wat wij voor ze kunnen doen”, zegt Bijl.