Reserveploegen FC Emmen en Vitesse spelen ook gelijk

Nadat afgelopen zondag het eredivisieduel tussen de hoofdmachten van FC Emmen en Vitesse in Arnhem in een 1-1 gelijkspel eindigde, gebeurde dat vandaag in Emmen ook bij de reserveteams. Er werd om 14.00 uur afgetrapt in het kader van het tweede deel van de reservecompetitie.

FC Emmen 2, met Anco Jansen in de basis, was na een kwartier dichtbij de openingstreffer toen Filip Ugrinic de lat raakte. Daarna was ook Vitesse 2 dichtbij, toen een inzet van Yassin Oukili de paal trof.

In de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Lars Ten Teije schoot de bal langs Stefan van der Lei. Heel lang stond die voorsprong niet op het bord, want tien minuten later ging Vitesse-doelman Bilal Bayazit in de fout. Hij maakte buiten de zestien hands en moest met rood van het veld. De vrije trap werd vervolgens prachtig binnengeschoten door Freddy Quispel: 1-1. Daarna zette de ploeg van trainer Bas Sibum aan, maar het Vitesse 2 van oud-Emmenaar Joseph Oosting hield stand.

FC Emmen 2 staat nu zesde in poule B met één punt uit twee wedstrijden. Volgende week dinsdag gaan de Emmenaren op bezoek bij FC Dordrecht 2.

FC Emmen 2 – Vitesse 2: 1-1
55. Ten Teije 0-1
68. Quispel 1-1

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei; Roosken, Veendorp, Görgülü, Klaassens, De Vos, Ben Moussa, Ugrinic, Jansen, Quispel, Caciano.

Opstelling Vitesse 2: Bayazit; Leeflang, Aktas, Zakir, Manhoef, Oukili, Kuijpers, Musaba, Agrafiotis, Huisman, Ten Teije.