Terug naar overzicht Terug

Weer winst voor A- en B-jeugd FC Emmen


Zeerobben A1-FC Emmen A1 1-3
De uitslag had wel iets hoger uit moeten vallen volgens trainer Claus Boekweg maar vooral in de eerste helft liep het aanvankelijk niet zo vlot. ,,We speelden ook op een matig kunstgrasveld en dat was ook wennen.” Toch kwam FC Emmen A1 al vlot op voorsprong want in de vierde minuut schoot Dave Padding de 0-1 binnen. Daarna bleef het vervolg uit ondanks mogelijkheden via Dave Padding en Ahmed Ndayisaba waarop de Harlingers zeven minuten voor de thee wel scoorden uit de eerste de beste kans. Na rust stond er een beter FC Emmen A en zeven minuten na de doelwisseling scoorde Stefan Kikkert de bevrijdende 1-2 binnen. Ahmed Ndayisaba verhoogde tot 1-3 en toen was het duel een gelopen koers. ,,Een redelijke eerste en een goede tweede helft”, vatte Claus Boekweg de wedstrijd samen. ,,Maar we hadden wel met hogere cijfers moeten winnen.”
FC Emmen A1: Tent: Graver, Baardink (39. Bangura), Kampman, Veenvliet, Boekholt, Gall (46. Baas), Ndayisaba, Kikkert, Padding, Mulder.

Quick ’20 B1-FC Emmen B1 1-4
Quick ’20 maakte geen grootse indruk maar FC Emmen kon daar in het eerste kwartier niet van profiteren. Daarna greep het middenveld van de Emmenaren de macht met als gevolg de 0-1 van Nande Wielink na een half uur spelen. Na rust speelde bij FC Emmen de voor Jan Scholten ingevallen Jos Smidt een belangrijke rol. Hij nam zowel het tweede als de derde Emmer treffer voor zijn rekening. Daar tussen in viel echter nog de 1-2 middels een vrije trap. Op dat moment was er nog een tien minuten te spelen en leek het alsof FC Emmen B1 het nog lastig zou kunnen krijgen maar de 1-3 van Jos Smidt en kort voor tijd de 1-4 van Joey Klaver zorgden voor een 1-4 eindstand.
FC Emmen B1: Kracht: Van Dijk, Wielens, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio, Grevink (70. Klaver), Jochem Scholten, Ngendakumana, Hensens, Jan Scholten (55. Smidt).


Ajax C1-FC Emmen C1 3-0
De Emmenaren reisden naar Amsterdam met in het achterhoofd nog de 10-0 afstraffing die ze voor de beker tegen Ajax C1 kregen. Maar deze keer beten de Emmenaren veel beter van zich af. ,,In vergelijking met toen zijn we veel beter gaan voetballen”, aldus coach Rick Slor. ,,Er werd brutaal gespeeld en we hadden zelfs via Thijs Oosting een kans om op 0-1 te komen.” De 0-1 kwam er niet maar na een helft spelen stond het nog slechts 1-0. Ook na de thee kreeg FC Emmen C1 een goede mogelijkheid maar Lorenzo Hindriks mikte centimeters naast en ook een schot van afstand van Kjelt Engbers trof geen doel. Daarna werd het van Emmer zijde wat onnauwkeuriger en konden de beter spelende Ajacieden naar 3-0 uitlopen. ,,Toch tevreden”, zei Rick Slor, ,,Zeker over de eerste helft.”
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen (53. Timmerman), Hemme (25. Hindriks), De Graaf, Bos, Seubers, Berends (53. Kallenkoot), Oosting (45. Dallinga), Jordy Gierveld (45. Gerdes), Engbers, Van der Heide.

 

Kjelt Engbers (links) en Lorenzo Hindriks kregen kansen voor FC Emmen C1.

FC Twente VA D1-FC Emmen D1 8-1
Van FC Twente mag je verliezen maar trainer Paul Kamphuis had zijn ploeg toch iets meer toegedicht dan deze forse nederlaag. ,,We begonnen erg zwak en stonden al na tien minuten met 3-0 achter. Alle drie door individuele fouten.” De thuisploeg voegde er voor rust nog een vierde goaltje aan toe. Na rust begon FC Emmen sterk en Ben Scholte verkleinde tot 4-1. Toen FC Twente de stand weer verhoogde tot 5-1 gingen de kopjes hangen bij de Emmenaren waarop er nog drie tegengoals volgden.
FC Emmen D1: Borg (Van der Werff); Knol, Van der Vlag, Haak (Brand), Van Aken (Mink), Luchies, Aalderink, Ebbinge (Roan Gierveld), Lie-a-Lien, Scholte, Shane Dokter.

Emmen D1-FC Emmen D2 5-3
De uitslagen in deze klasse zeggen niet veel over het aanwezige talent. FC Emmen D2 speelt bijvoorbeeld met eerstejaars D’s met zelfs nog een negenjarige E-pupil in de gelederen terwijl de D’s van de vv Emmen voor ongeveer de helft uit twaalfjarigen bestaat. Nochtans boden de jonkies van de FC goed partij. Mika van Gils opende de score voor Emmen D1 waarna Rowin Schuiling gelijkmaakte. Door twee treffers van Henk Teuben leek de rust met 3-1 in te gaan maar Joey Roufs verkleinde toch nog tot 3-2. Na de pauze profiteerde Henk Teuben van een verdedigingsfoutje bij FC Emmen D1 en verhoogde tot 4-2. Uitblinker Mike Andries Duinkerken nam de vijfde goal voor vv Emmen D1 voor zijn rekening. FC Emmen D2 speelde een goede slotfase en Rowin Schuiling bepaalde daarin de eindstand op 5-3

Emmen E1-d’ Olde Veste E1 3-7 
Vanaf de aftrap was het Olde Veste E1 die het initiatief had en de aanval zocht. Fysiek dolf FC Emmen E1 het onderspit delven tegen tegenstanders die allemaal een kop groter waren. Dat leidde in de 13e minuut tot de 0-1 voor Olde Veste E1, gevolgd door de 0-2 in de 21ste minuut. Maar net als vorige week kwam Emmen E1 sterk terug.  Na een paar aanvallen waar de bal direct werd gespeeld over een aantal schijven, scoorde Florian Zegiri vlak voor de rust de 2-1 en 2-2. Na de rust werd het al vrij snel 2-3 voor Olde Veste E1 na een fout in de achterhoede. Daarna zakte de thuisploeg weg en kon het niet meer belopen, waardoor Olde Veste E1 kon uitlopen naar 2-6. Frank Wiegers deed met een bekeken bal nog iets terug door in de 49ste minuut de 3-6 te laten aantekenen. Het laatste doelpunt was echter voor Olde Veste E1, waarmee de 3-7 einduitslag werd bereikt.