Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil via Deurne naar volgende ronde


De opdracht voor FC Emmen is vrij simpel. Trainer Joop Gall: ,,Winnen en in de volgende ronde een aantrekkelijke thuiswedstrijd loten.” Hij heeft daarvoor zijn bijna complete selectie ter beschikking. Alleen Said Bakkati ontbrak nog op de maandagochtend training. Ontbreken deed ook Leon Broekhof. De pas gearriveerde linkspoot, is gestopt en heeft zijn voetbalspullen ingeleverd want hij gaat zich richten op een carrière buiten de voetballerij. 


SV Deurne, aanstaande dinsdag de tegenstander van FC Emmen in de tweede bekerronde, heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd onder de ogen van Joop Gall tegen het tot dan toe nog puntloze RKSV Nuenen met 2-0 verloren. De Brabantse formatie heeft nu drie punten uit evenzovele wedstrijden. Die drie punten kwamen tot stand in de uitwedstrijd tegen UDI ’19, een week daarvoor werd thuis op de eerste speeldag met 1-0 van EHC verloren. SV Deurne bereikte de tweede bekerronde door SC Genemuiden na verlenging uit te schakelen.  Gall stuurt dezelfde opstelling van de laatste weken het kunstgras van Deurne op: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.
Tegen RKSV Nuenen trad SV Deurne met het volgende elftal aan: Van Crooij, Verbeek, Joosten, Zanders, Burhenne, Leijsten, Van den Broek, Groen (44. Kuipers), Hattu (63. Geven), Grens, Van der Steen (86. Van der Werf). 

De club van trainer Klaas Wels handhaafde zich het afgelopen seizoen met moeite en enig geluk in de hoofdklasse. Het was veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden en zou uiteindelijk nog een extra wedstrijd tegen SC Joure moeten spelen. Omdat Alphense Boys werd gestraft wegens schuld aan ongeregeldheden en teruggezet naar de eerste klasse, kwam er een extra plaats vrij in de hoofdklasse waarvan SV Deurne profiteerde.

De wedstrijd is live te volgen op Radio Emmen (107.6 FM) of via internet op www.rtvemmen.nl