Terug naar overzicht Terug

“Weee…. gaaaan naaaar Bremen toe!”


Werder Bremen; Lebenslang grún weiß

Zaterdag 4 maart ; Werder Bremen – Darmstadt ‘98


We zijn al eens z’n allen naar Borussia Dortmund en Schalke 04 geweest en een ieder heeft het nu nog steeds over deze prachtige voetbalreizen. Dit keer zet de bus koers richting Bremen! We gaan wederom naar de Bundesliga, één van de sterkste competities ter wereld. De modernste en comfortabelste stadions, altijd enorm veel sfeer én altijd uitverkocht. En tóch hebben wij 50 toegangskaarten voor u weten te bemachtigen!

Maar voordat we van de wedstrijd Werder Bremen versus Darmstadt ’98 gaan genieten, gaan we natuurlijk eerst nog even de Duitse voetbalsfeer proeven door middel van een bezoek aan de Bremer Historische Altstadt. Op Die Marktplatz komen veel Werder Bremen-fans voorafgaand aan de wedstrijd samen en drinken gezellig een paar halve liters Haake Beck. In Die Altstadt zijn veel leuke kroegjes en winkeltjes te vinden en een ieder kan hier op eigen gelegenheid rondlopen. Hier heeft u tevens de mogelijkheid om te lunchen met een bratwurst of een andere Duitse specialiteit.

Nadat we het nodige hebben gegeten èn gedronken rijden we met de touringcar met de stroom fans mee naar het Weser Stadion en zoeken we onze plaatsen op de tribune op. Het Weser Stadion heeft een capaciteit van 42.800 plaatsen en wordt naast voetbal ook regelmatig ingezet voor popconcerten (onder andere Michael Jackson en John Bon Jovi)

Werder Bremen werd opgericht in 1899 en is van oudsher één van de echte Duitse “Traditionsvereine”. In de prijzenkast hebben de Texas 11 (de bijnaam, verwijzend naar een populaire sigaret) al vele grote bekers staan. Zo werden ze maar liefst 4 keer landskampioen, wonnen ze  zes keer de DFB Pokal en veroverden ze in 1992 de Europa Cup II door AS Monaco met 2-0 te verslaan. De club bracht vele bekende spelers voort, zoals o.a. Bruno Pezzey, Karl Heinz Riedle, Mario Basler en Rudi Völler. Aadje “afkoopsom” De Mos was er midden jaren ’90 als enige Nederlander ooit nog eens een blauwe maandag (half jaar) als trainer werkzaam. In de huidige selectie van Werder Bremen vinden we namen als Niklas Moisander (ex-Ajax) en Claudio Pizarro (ex-Bayern München) terug.

Omdat we vast honger hebben gekregen gaan we op de terugreis in het plaatsje Bad Zwischenahn in Seehotel Fährhaus genieten van de echte Duitse keuken.

Programma zaterdag 4 maart 2017

09:45 uur     Ontvangst in de JENS Vesting
10:00 uur     Vertrek per luxe touringcar van Drenthe Tours
12:30 uur     Aankomst Altstadt Bremen
14:00 uur     vertrek Altstadt naar Weser Stadion
15:30 uur     Aanvang wedstrijd Werder Bremen – Darmstadt ‘98
17:15 uur      Einde Wedstrijd
18:00 uur     Vertrek vanaf het Weser Stadion
19:15 uur      Aankomst restaurant Seehotel Fährhaus

Het buffet diner zal onder andere bestaan uit:
Suppe, Kernschinken mit melone, Fjord-Lachs en kartoffelsalad
Brotkorb, partybrötchen und butter

Entbeinte Bauern-Ente, Kassler-Nacken, Seehecht-Filet en Ammerländer Grünkohl
Gemuse vom Markt, Kartoffelgratin und Tomaten-reis

Rote Grütze, Vanillesauce en Schokoladen-Mousse

Vrij drinken met o.a. 2015-er Chardonnay, 2015-er Merlot, Landskron bieren en fris.

21:15 uur      Vertrek richting De JENS Vesting
22:30 uur     Verwachte aankomsttijd.

Kosten

De bijdrage voor deze prachtige voetbalreis is € 135,- per persoon exclusief btw (busreis, bezoek aan Die Altstadt, wedstrijdticket en diner inclusief drankjes). Daarnaast ontvangt elke deelnemer een Werder Bremen souvenir. Wellicht een leuke gelegenheid een relatie uit te nodigen? U ontvangt van ons een factuur.

U kunt zich tot uiterlijk woensdag 22 februari aanmelden voor deze bijzondere sponsortrip op [email protected], waarbij er voor maximaal 46 personen plaats is. VOL=VOL.