Terug naar overzicht Terug

Wederom aangescherpte coronamaatregelen


Vanaf zaterdagavond 18.00 uur zullen weer nieuwe coronamaatregelen in werking treden. Dit heeft grote gevolgen voor ons als club en voor jullie als supporters. De komende drie weken mogen er helaas namelijk geen supporters aanwezig zijn bij de wedstrijden en trainingen.

Wedstrijden zonder publiek
De thuiswedstijden tegen Jong PSV en Almere City, die gepland staan voor vrijdag 19 november en maandag 29 november, zullen gespeeld worden zonder publiek. Ook de uitwedstrijd tegen Jong AZ op maandag 22 november moet zonder supporters gespeeld gaan worden.

Vanaf het begin van het seizoen hebben wij er samen met alle andere clubs alles aan gedaan om onze supporters en sponsoren op een verantwoorde manier toegang te verlenen tot ons stadion en dat is ons gelukt. Stadions zijn geen besmettingshaarden, dat is meerdere keren aangetoond. En toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Daarom balen wij nu ontzettend voor al onze supporters, onze sponsoren, onze selectie, de vrijwilligers en een ieder die onze club een warm hart toedraagt. Voetbal zonder supporters is geen voetbal. 

FC Emmen legt zich zeker niet neer bij het besluit tot het spelen zonder publiek. Wij kijken samen met de KNVB en de andere BVO’s naar betere opties zoals bijvoorbeeld het uitstellen van de wedstrijden.

Na drie weken zullen de maatregelen geëvalueerd worden, dan weten wij en jullie allemaal hopelijk meer.