Terug naar overzicht Terug

FC Emmen speelt gelijk in Groningen


FC Emmen en FC Groningen hebben vanmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd niet weten te scoren. De wedstrijd vond plaats op het sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

In de eerste helft was er weinig spektakel voor beide doelen. Na twintig minuten volgde de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Patrick Joosten nam het Drentse doel onder vuur, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Indy Groothuizen. Joosten probeerde het enkele minuten later opnieuw, dit keer ging zijn schot net langs de paal.

De eerste mogelijkheid voor de Emmenaren was vlak voor de rust. Rui Mendes kreeg een goede kans, maar stuitte van dichtbij op doelman Jan Hoekstra.

Leukere tweede helft
Nadat het elftal op meerdere plaatsten was gewijzigd aan het begin van de tweede helft, kreeg FC Emmen het betere van het spel. Via Jari Vlak en Kian Slor wist FC Emmen tot tweemaal toe bijna te scoren. Vlak stuitte op de doelman, terwijl Slor de bal net over schoot.

Kort voor tijd wist de Drentse formatie nog bijna te scoren. Zo was Ben Scholte dichtbij een treffer na een goede combinatie met Jasin Assehnoun. Zijn poging vloog echter net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten voor tijd pareerde Hoekstra de bal nog knap op een poging van Assehnoun.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Proefspelers Lassane Faye en Oscar Solnørdal speelden ook mee in dit onderlinge duel. Vrijdag 19 november spelen de Emmenaren weer voor de competitie, thuis tegen Jong PSV. De ticketverkoop voor dit duel start maandagavond om 18.30 uur onder voorbehoud, in afwachting van de persconferentie van het kabinet van vrijdagavond.

FC Groningen – FC Emmen: 0-0

FC Groningen: Hoekstra; Mjaki, Talo, Mariani (46. De Jonge), Kalley; Holder, Duarte, Irandust; Joosten, Mortensen, Schraven (46. Hamelink).

FC Emmen: Groothuizen; Van Kaam (46. Luzayadio), Apau (46. Miguel), Veendorp, Faye (46.Burnet); Bernadou (65. Hoffrogge), Bijleveld (46. Vlak); Toufiqui (60. Solnørdal) Mendes (46. Assehnoun), Slor; Hilterman (46. Scholte).