Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars op bezoek bij Vitesse ’63


Op vrijdag 23 september stond het Walking Football-toernooi bij Vitesse ’63 op het programma voor de FC Emmen OldStars. De 55-plussers reisden af naar het pittoreske Koekange. Bij aankomst stonden er lekkere broodjes en koffie voor de zeven spelers klaar. Toen de broodjes en de koffie eenmaal op waren, mochten de OldStars zich opmaken voor hetgeen waar het uiteindelijk om ging: de Walking Football-wedstrijden. FC Emmen was ingedeeld in een poule met ZAC Zwolle, Rohda Raalte en een samengevoegd team van Sport Vereent/’t Harde. 


Wakker geschud
Na een goeie warming-up werd er om 13.00 uur afgetrapt tegen Rohda Raalte. Dit bleek toch nog iets te vroeg voor de vedettes van FC Emmen. De scherpte ontbrak en ze zagen dan ook al snel dat deze wedstrijden niet gewonnen kon worden. De (tegen)doelpunten werden te gemakkelijk geïncasseerd en dat resulteerde uiteindelijk in een 0-6 nederlaag. 

Tactische wijzigingen
Het mocht dan wel een valse start zijn, maar het plezier onder de OldStars en begeleider Yoran Bakhuis bleef sterk aanwezig. Door een paar tussentijdse aanpassingen in het schema waren onze senioren plotseling een paar rondes vrij. FC Emmen kon dan ook goed uitgerust aan de tweede wedstrijd beginnen tegen FC Vereent/’t Harde. De vooraf besproken tactiek pakte deze keer beter uit, want het spel ging deze keer beide kanten op. Na vele kansen gecreëerd te hebben en goede verdedigende acties kon FC Emmen na het laatste fluit signaal één punt bijschrijven. Het duel eindigde in een doelpuntloze wedstrijd: 0-0. 

Doelpunten
Na een ronde rust stond de laatste wedstrijd alweer op het programma tegen ZAC Zwolle. De mannen van FC Emmen begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd en dat betaalde zich ook uit. Ondanks dat ze eerst op achterstand kwamen, vielen er uiteindelijk nog genoeg doelpunten voor de Emmenaren. Jan Timmer had het op zijn heupen en was verantwoordelijk voor alle goals aan de kant van FC Emmen: een 4-1 overwinning. 

Finaleronde 
De poule werd afgesloten met vier punten en een derde plaats. Dit resulteerde dat de OldStars mochten aantreden voor de elfde en twaalfde plek tegen thuisclub Vitesse ’63. Al vrij snel kreeg FC Emmen twee goals om de oren en leek het een lastige opgave. Jan Timmer liet ook deze wedstrijd zien dat hij het scoren nog niet was verleerd en tekende met twee goals voor een 2-2 eindstand. Door het gelijke spel moesten strafschoppen uitwijzen wie de winnaar in dit onderlinge duel werd. Beide teams mochten drie penalty’s nemen. Geert Marissen durfde het aan om de laatste en beslissende penalty te nemen. Hij faalde dan ook niet en schoot FC Emmen naar een keurige elfde plaats op dit toernooi. 

De sfeer was zoals gewoonlijk erg goed en er werden leuke wedstrijd gespeeld. Al met al kijken de OldStars van FC Emmen dan ook terug op een geslaagd toernooi!