Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars en G-voetballers in actie tijdens Nationale Sportweek


Net zoals vorig jaar kwamen ook dit jaar de FC Emmen OldStars en de G-voetballers in actie tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens deze week, die van 16 tot en met 25 september plaats vond, werd er in heel Nederland aandacht gevraagd voor sport en bewegen. Sporten verbindt en levert mooie vriendschappen op.


Walking Football training bij vv Titan
Op maandagavond 19 september organiseerde vv Titan een Walking Football-training. De FC Emmen OldStars waren uitgenodigd om een demonstratietraining te verzorgen. Acht OldStars waren aanwezig bij vv Titan en ook vanuit de vereniging deden er vier 55-plussers mee.

Onder leiding van trainer John Doek werd er fanatiek getraind. Vele belangstellenden langs de lijn zagen de spelers zich flink in het zweten werken. Na een pass-en-trap oefening werd er nog een partijtje gespeeld. Na afloop kon de derde helft uiteraard niet ontbreken. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de avond afgesloten in de kantine van vv Titan.

De komende periode gaat vv Titan hard op zoek naar meer deelnemers voor Walking Football. Hopelijk zien we ze in de toekomst ook meespelen in het FC Emmen OldStars Toernooi!

Open G-voetbaltraining bij vv Raptim
Donderdag 22 september stond bij vv Raptim in het teken van G-voetbal. Zij nodigden beide G-voetbalteams van FC Emmen uit om te komen trainen. Daarnaast was het mogelijk voor deelnemers uit de gemeente Coevorden om mee te trainen om op die manier zelf deze aangepaste voetbalvorm te ervaren.

Nadat een aantal gelegenheidsdeelnemers eerst de kat uit de boom keken, trokken zij toch de voetbalschoenen aan om mee te doen. Zij werden met veel enthousiasme ontvangen en hebben de gehele training meegedaan.

Middels deze training wil de gemeente Coevorden het G-voetbal in de regio promoten. Op dit moment wordt er namelijk nog geen G-voetbal aangeboden in de gemeente Coevorden. vv Raptim is heel enthousiast geworden en gaat kijken wat de mogelijkheden zijn om te starten met G-voetbal!