Terug naar overzicht Terug

Eerste speelronde Bijzondere Eredivisie bij Go Ahead Eagles


Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver, de eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie! De G-voetballers van FC Emmen vertrokken, geheel in stijl, met de spelersbus richting Deventer voor de speelronde bij Go Ahead Eagles. Het karakteristieke stadion de Adelaarshorst was het decor voor deze eerste speelronde waar wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen op het programma stonden.


Nieuwe spelers
Niet alleen voor het eerste elftal van FC Emmen was het een drukke transferperiode. Ook de technische staf van het FC Emmen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie, maakte deze zomer veel overuren. Er werden liefst zeven nieuwe spelers toegevoegd. Voor velen van hen was de eerste keer dat zij FC Emmen mochten vertegenwoordigen.

Go Ahead Eagles
Onze G-voetballers schoten uit de startblokken tegen Go Ahead Eagles. Het was Keano Sikken die FC Emmen op een 1-0 voorsprong zette. Go Ahead Eagles bleek uiteindelijk te sterk voor de ploeg van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf en verloor de eerste wedstrijd met 5-1. Desondanks waren de trainers tevreden over de tweede helft tegen de ploeg uit Deventer.

NEC Nijmegen
Tegen NEC Nijmegen was het juist de eerste helft waarin FC Emmen goed voetbalde. Helaas wisten ze dit niet in de score uit te drukken. In de tweede helft was NEC de bovenliggende partij en wat FC Emmen niet deed, lukte NEC wel. NEC wist uiteindelijk drie keer te scoren en zo stond er een 3-0 nederlaag op het scorebord. 

Volgende speelronde
Op 30 oktober komt FC Emmen weer in actie in de Bijzondere Eredivisie. Dan neemt de ploeg het op tegen Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag in Rotterdam.

Foto’s door Erik Spiekman: