Araujo met Peru overtuigend langs El Salvador

Miguel Araujo is maandag 19 september vertrokken naar de Verenigde Staten. Hij gaat deze interlandperiode op pad met de nationale ploeg van Peru. Op zondag 25 september om 3.00 uur (Nederlandse tijd) spelen de Peruanen in de Rose Bowl in Los Angeles tegen Mexico. Op woensdag 28 september om 2.00 uur (Nederlandse tijd) wacht een wedstrijd tegen El Salvador op Audi Field in Washington DC.

Het programma:

Zondag 25 september, 3.00 uur: Mexico – Peru: 1-0
Met Miguel Araujo op de bank en oud-Emmenaar Sergio Peña als invaller is Peru er niet in geslaagd om Mexico te verslaan. In een wedstrijd zonder veel kansen wist alleen Hirving Lozano vlak voor tijd het net te vinden, de oud-speler van PSV bepaalde daarmee de eindstand op 1-0.

Woensdag 28 september, 2.00 uur: Peru – El Salvador: 4-1
Miguel Araujo speelde de hele wedstrijd. Hij begon als rechtsback en zag zijn team een eclatante overwinning boeken. Eriq Zavaleta maakte na een kleine twintig minuten een eigen doelpunt en zette daarmee Peru op voorsprong. Een kwartier later kreeg El Salvador een strafschop en stond het weer gelijk. Vlak voor rust kregen ook de Peruanen een strafschop, die werd benut door Gianluca Lapadula. In de slotfase werd het ook nog 1-3 en 1-4 door doelpunten van Bryan Reyna (schot van dichtbij na een goede actie) en Christian Cueva (nóg een penalty).