Terug naar overzicht Terug

VVV Venlo wil tegen FC Emmen titel pakken


Paasmaandag om half drie is al een ongebruikelijk tijdstip, maar de wedstrijd VVV Venlo-FC Emmen heeft daarnaast nog een bijzonder karakter omdat de thuisclub hoopt via een overwinning op de Emmenaren het kampioenschap te kunnen vieren. FC Emmen heeft uiteraard een ander belang, het moet punten pakken om de race om deelname aan de play offs overeind te houden. Het resultaat tegen MVV Maastricht viel tegen, er is echter nog geen man overboord.


Na tegen MVV de 2-0 voorsprong te hebben verspeeld was er logisch de roep van ‘dat had niet mogen gebeuren.’ Aan de andere kant heeft de trainer van MVV datzelfde ongetwijfeld uitgeschreeuwd bij de tweede treffer van FC Emmen. Over het geheel genomen doet FC Emmen het de laatste twee maanden eigenlijk best goed. In de laatste zeven wedstrijden verloor het slechts een keertje en wel uit tegen Cambuur. Bij de zes andere duels zaten echter drie gelijke spelen en dat kost uiteraard punten.

Wat zijn de kansen van FC Emmen tegen het in feestroes verkerende VVV Venlo dat de promotie al op zak heeft? VVV Venlo staat vanaf 4 november op de bovenste plaats en moet dus maandag de kroon op het werk zetten door het veroveren van de kampioensschaal. Toch is de ploeg de laatste weken de grote vorm een beetje kwijt. Zo verloor het in de tweede helft van maart twee wedstrijden achter elkaar met forse cijfers: 2-5 tegen FC Dordrecht en 0-4 thuis tegen NC Breda. Op 7 april won VVV thuis met pijn en moeite met 3-2 van Almere City en afgelopen vrijdag was er een doelpunt in de 90e minuut voor nodig om van RKC te winnen. Winnen van FC Emmen betekent overigens nog niet dat VVV dan kampioen is. Daarvoor is gelijktijdig puntenverlies van Jong Ajax nodig dat op bezoek moet bij Jong PSV. FC Emmen komt in elk geval uitgerust aan de start want de selectie heeft de nacht vooraf gaande aan de wedstrijd doorgebracht in het Venlose hotel Van der Valk. VVV heeft zich afgezonderd in een hotel te Tegelen.

Vorig seizoen was VVV Venlo-FC Emmen merkwaardigerwijs ook de 35e wedstrijd van het seizoen. Toen won de thuisploeg met 1-0 dankzij een treffer van Jonathan Opoku. Van de veertien Emmenaren die toen werden ingezet zijn er dit seizoen nog slechts drie bij FC Emmen actief. Eigenlijk vier want Niels Fleuren speelde toen voor VVV en staat dit seizoen bij FC Emmen onder contract. Bij VVV heeft de laatste weken Cendrino Misidjan een basisplaats, hij speelde een half seizoen in Emmen en miste destijds in de play off wedstrijd tegen Roda JC een geweldige kans. Eveneens ex-Emmenaar Leandro Resida heeft na 6 maart niet meer gespeeld.