Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 17 klopt Willem ll


FC Emmen onder 17 boekte een prima 4-2 overwinning op het bezoekende Willem ll onder 17. Drie van de vier Emmer treffers kwamen op naam van spits Thijs Dallinga.


De Emmenaren kenden een flitsende start want zonder dat een Tilburger aan de bal was geweest kon Thijs Dallinga de score al openen. Ruim een kwartier later verhoogde Ben Scholte met een goed geplaatste kopbal de stand naar 2-0. FC Emmen had in deze fase weliswaar een veldoverwicht maar het was ook duidelijk dat Willem ll kwalitatief niet veel voor de thuisclub onder deed. Dat kwam er direct na rust ook uit toen de Tilburger Sam Verstappen van dichtbij raak schoot: 2-1. Een voorzet van links was in eerste instantie nog door keeper Robin Jalving weggebokst maar voor de voeten van Verstappen. Het was een spannend duel waarin Jordy Luchies opzien baarde met een geweldige knal van grote afstand maar de lat raakte. In de 66e minuut leek het duel beslist toen Thijs Dallinga met een kopstoot uit een voorzet van Jearl Margaritha er 3-1 van maakte. Willem ll bleef echter druk uitoefenen en werd daarvoor beloond met de 3-2 in de 75e minuut. FC Emmen moest alle zeilen bijzetten om de Tilburgers van de gelijkmaker af te houden en dat lukte met doelman Jalving als betrouwbaar sluitstuk. In de slotseconden was het echt over en sluiten met de 4-2 van wederom Thijs Dallinga die een counter perfect afwerkte: 4-2.
FC Emmen JO17: Jalving; Luchies, Timmerman, Keen, Scholte (68. Dokter), Aalderink (50. Roosken), Quispel, Verheul, Margaritha, Dallinga, Carty (79. Zwaagstra).