Terug naar overzicht Terug

Vrijdag start actie inzameling overbodige sportkledingKrijgen wij de klere! Alle klere verzamelen! Sportattributen ook! Van uw kledingkast naar de Kledingbank Gooi uw overbodige jeugdsportkleding in onze kledingbak. Gymnastiek, voetbal, hockey, tennis, judo, handbal, volleybal, wielrennen wellicht. Uw zoon of dochter heeft ongetwijfeld met veel enthousiasme en goede bedoelingen en in alle jeugdigheid al eens één van de genoemde sporten of een andere geprobeerd En om er vervolgens na een blauwe maandag al weer mee te stoppen Of is ie er juist nog wél erg fanatiek mee bezig, maar heeft zo’n enorme groeispurt doorgemaakt dat u al een paar keer nieuwe, grotere sportkleding heeft moeten kopen

In alle gevallen heeft u zeer waarschijnlijk nog steeds de jeugdsportkleding én de attributen in de kledingkast of op zolder liggen. Shirtjes, broekjes, trainingspakken, kousen, scheenbeschermers, tennisrackets, hockeysticks, sportschoenen etc. Keert u de kledingkast eens binnenste buiten of kijk eens op zolder! Verzamel al uw overbodige jeugdsportkleding, gooi het in de FC Emmen Kledingbak en geef op deze manier elk kind de kans om te sporten!

Er zijn in onze regio veel kinderen die graag aan een sport willen doen, maar dit niet kunnen omdat de ouders al moeite genoeg hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Daar waar aan een sport deelnemen erg gezond is voor lijf en leden, maar daarnaast ook erg goed is voor een stuk sociale ontwikkeling. Om deze kinderen en hun ouders een steuntje in de rug te geven gaat FC Emmen speciaal voor deze groep in de periode vrijdag 4 december tot zaterdag 9 januari jeugdsportkleding inzamelen.

Wat gaan we doen Vanaf vrijdag 4 december staat er op werkdagen tijdens kantooruren én rondom de thuiswedstrijden (4 & 18 december) een grote kledingbak bij de Hoofdingang van De JENS Vesting. Neem uw overbodige jeugdsportkleding mee en gooi het in de FC Emmen Kledingbak! Sinterklaas zal samen met algemeen directeur Wim Beekman, Bennie Broekman ( Broekmann Personeelsdiensten) en Anita Woortman ( Media Sign) de aftrap doen van de actie “Krijgen wij de klere!”. Uiteraard zal ook Ingrid Brands van de Kledingbank Emmen hierbij aanwezig zijn. Dit door hun eigen overbodige, maar kwalitatief nog steeds goede jeugdsportkleding te doneren. Ja, óók die uit de jeugd van Sinterklaas! Wat gaan we uiteindelijk met alle ingezamelde jeugdsportkleding en de attributen doen Wij dragen alles, op vrijdag 15 januari voorafgaand aan FC Emmen-FC Oss, over aan de Kledingbank Emmen.

De Kledingbank is een initiatief van zorginstelling Direction Zorg en deelt de jeugdsportkleding gratis uit aan ouders die deze kleding niet zelf kunnen bekostigen. De toegang tot deze Kledingbank gaat volgens strikte regels. Zo wordt slechts toegang gegeven na verwijzing door aangestelde instanties zoals gemeente, bewindvoerder of Voedselbank. De winkel van de Kledingbank wordt onder begeleiding verzorgd door mensen met een zorgindicatie met een dagbesteding.

Als kers op de taart gaat warenhuis V&D in Emmen in de periode 4 december- 4 januari aan alle klanten vragen of zij € 0,50 extra willen pinnen onder het motto “Pin 50 cent voor de sportieve toekomst van een kind”. Met de opbrengst van deze prachtige pinactie gaat V&D een aantal contributies of abonnementen bij bijvoorbeeld sportverenigingen kopen, waardoor wij de kinderen niet alleen kunnen voorzien van sportkleding maar ook nog eens daadwerkelijk kunnen laten sporten! Geef elk kind de kans om te sporten en doneer uw overbodige jeugdsportkleding!

“Krijgen wij de Klere!” is een initiatief van FC Emmen en ondersteund door Broekmann Personeelsdiensten, Media Sign, V&D Emmen en SITA.