Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt MVV Maastricht op bezoek


Hoewel op zich het 1-1 gelijke spel bij FC Eindhoven zeker mocht worden gezien gelet op de kwaliteit van de Brabanders, heerste er na afloop toch teleurstelling bij FC Emmen. In de slotfase werd immers de 1-0 voorsprong geheel onnodig uit handen gegeven waardoor het bij een punt bleef. Lang over treuren heeft echter geen zin want vrijdagavond gaat het al weer verder met de voorlaatste thuiswedstrijd in 2015 tegen MVV Maastricht.


MVV Maastricht is met de negende positie momenteel een middenmoter in de Jupiler League. In de selectie wemelt het spelers met een niet Nederlands, maar vooral Belgisch paspoort. Afgelopen vrijdag stonden er bijvoorbeeld vijf Belgen in de basisopstelling naast de met een Italiaanse paspoort uitgeruste Luca Polizzi en een heuse Mexicaan in de persoon van Santi. Polizzi is geboren in Brussel en is dit seizoen via Racing Genk bij MVV beland. Santi heet voluit Santiago Fabio Palacios Maceda en is een rasechte in Cuernavaca geboren Mexicaan. Zes jaar geleden was hij al een keertje op stage bij NEC en keerde later wegens studie terug in Nederland. Vorig seizoen was hij topscorer in de Topklasse bij De Treffers en werd dit seizoen door Roda JC ingelijfd dat hem vervolgens stalde bij MVV.

FC Emmen heeft in eigen huis tegen MVV een negatieve balans. Negentien keer werd in Emmen gespeeld en daarvan won de thuisclub er slechts vijf, naast zes nederlagen en liefst acht gelijke spelen. Aan de laatste onderlinge wedstrijd bewaart FC Emmen wel goede herinneringen want in oktober vorig jaar werd het immers 6-0. In april van dat zelfde jaar verloor FC Emmen thuis nog met 3-1 van dat zelfde MVV. MVV komt naar Emmen met de later van afgelopen maandag nog vers in het geheugen want toen werd immers de Zuidlimburgse derby tegen Fortuna Sittard met 3-1 verloren. Het verloor bovendien de Belg Leroy Labylle met een scheenbeenbreuk en vier minuten voor tijd kreeg spits Thomas Verheydt zijn tweede gele kaart en is dus vrijdag in de JENS Vesting ook niet te bewonderen. Ricardo Ippel ontbreekt wegens zijn vijfde gele prent.

MVV komt in uitwedstrijden dit seizoen redelijk uit de voeten want het haalde buiten Maastricht een puntje meer dan in de eigen Geusselt. Verder won het uit van FC Oss, Almere City en Jong Ajax. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens, een dertigjarige Brabander die dit seizoen o.a. Almere City FC-FC Emmen floot. Dat was voor de Emmenaren de grootste teleurstelling tot nu toe door de 4-0 nederlaag terwijl kort voor rust Derre Kwee er met een rode kaart af moest.