Terug naar overzicht Terug

Marcel Seip en Raymond Gyasi niet tegen MVV


FC Emmen heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven twee blessures over gehouden. Binnen een half uur vielen toen Marcel Seip en Raymond Gyasi met hamstrings problemen uit en het herstel laat nog op zich wachten. ,,Ik ga er vanuit dat ze pas in de winterstop weer speelklaar zijn”, zegt trainer Marcel Keizer. ,,Marcel Seip zou wellicht eerder kunnen maar in het geval Gyasi reken ik toch wel op een week of vijf. Over het feit dat ze beiden zo snel achter elkaar uitvielen hebben we nog wel onze gedachten laten gaan. De omstandigheden lijken echter geen rol te hebben gespeeld, daarbij hebben we zelden spierblessures in de groep. We houden het dus op puur toeval.” Tweede doelman Marko Meerits is voorlopig ook uitgeschakeld. Hij is deze week aan een meniscus geopereerd en zal naar verwachting twee maanden nodig hebben om te herstellen. Verder zit Frank Olijve nog steeds in het stadium van revalideren. Positief nieuws van het blessurefront is dat Gaby Jallo, die het duel in Eindhoven moest laten schieten, weer beschikbaar is.


Opvallend in de laatste twee wedstrijden van FC Emmen is dat er een groot verschil tussen de eerste en tweede speelhelft was. Zowel tegen Jong Ajax als tegen FC Eindhoven kwam er na de pauze een heel ander FC Emmen te voorschijn. Keizer: ,,Jong Ajax verraste me in de eerste helft want dat speelde echt goed maar in de tweede helft hebben we orde op zaken kunnen stellen. In Eindhoven  verloren we in het begin te veel de bal op het middenveld maar in de tweede helft deden we het prima.” Van MVV verwacht Marcel Keizer behoorlijk wat tegenstand. ,,Het is een goede ploeg waarin veel beweging zit.”

Intussen nadert al weer de winterstop en in de aanloop naar de tweede seizoenshelft is in ieder geval een oefenwedstrijd tegen de hoofdmacht van SV Meppen gepland. Vermoedelijk op 9 januari. Verder wordt nog een tegenstander gezocht voor een duel tegen Jong FC Emmen.